Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Canbey gazetecileri uyardı

Canbey gazetecileri uyardı

Canbey, zamanın ruhunu yakalayamayanın bu mesleğin dışında kalacağını açıkladı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, şubesi bulunan yerlerdeki resmi ilan yayınlanan gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik eğitim seminerinin kapanış konuşmasını yaptı.
Kocaeli´nin Darıca İlçesi´nde Basın İlan Kurumu tarafından şubesi bulunan yerlerdeki resmi ilan yayınlanan gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik düzenlenen eğitim semineri Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey´in kapanış konuşmasıyla sona erdi.
Ulusal ve yerel gazetecilerin sorunlarını, gazetecilik mesleğinin hemen her alanında görev almış biri olarak iyi bildiğini söyleyen Canbey, seminere katılan gazetecilerden, mesleki dayanışma ve özel haber konusunda daha fazla önem vermelerini istedi.
Canbey, zamanla artan resmi ilan alan gazete sayılarındaki artışı kalite konusunda yakalayamadıklarını söylerken ?Sürekli gazete sayısı artarken kalitede maalesef aynı yükselişi gösteremedik. Ben bir iletişim mezunu olarak, bir gazetenin muhabirliğini yapmış biri olarak, yerel gazete çıkarmış biri olarak, Basın İlan Kurumu İl Müdürlüğü yapmış biri olarak ve şuanda da genel müdür yardımcılığı yapan birisi olarak yani içinizden biri olarak sorunları biliyorum. Artık internet ve dijital medya diye bir rakibimiz var. Bu sadece gazete değil radyo ve televizyonları da ciddi bir şekilde tehdit eder hale geldi. Artık hayatımızda bir Sosyal medya denen bir şey var. Daha televizyonlarda yayınlanmadan ve yayın yasağı getirilen bir haberi bile canlı olarak olay veriyor. Artık böyle bir döneme girdik. Gelişen teknoloji ile bazı haberleri artık haberin içindeymiş gibi hissettirerek giyilebilir teknolojik ürünler var. Siz haberin içerisindeymişsiniz gibi hissettirerek haberi veriyor. O yüzden zamanın ruhu dediğimiz şeyi yakalayamazsak gelecekte bazı arkadaşlarımız gazetecilik mesleğinin dışında kalacak. Ama uyum sağlayabilen ve benimseyen meslektaşlarımız da bu işte olmaya devam edecek.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Canbey gazetecileri uyardı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı