Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çanakkale’de şehit aileleri ve gaziler duygusal anlar yaşadı

Çanakkale’de şehit aileleri ve gaziler duygusal anlar yaşadı

Bandırma Belediyesi Kültür Turları kapsamında Çanakkale Şehitliklerine ziyaret gerçekleştirildi.

Bandırma Belediyesi Kültür Turları kapsamında Çanakkale Şehitliklerine ziyaret gerçekleştirildi. 
Dünya ülkelerindeki birçok askeri okulda ders olarak anlatılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla Bandırma Belediyesi, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alana bir gezi düzenledi. 16 Mart Çarşamba günü gerçekleşen geziye davet edilen şehit aileleri ve gazilerimize Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti. Gezi rehberlerinin tarihi gerçeklere sadık kalarak anlattığı savaşta yaşananlar, geziye katılanlar arasında duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 
Fedakarlıklarını asla unutmayacağımız şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yakından ilgilenen Başkan Tosun, gezi sonunda yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Kahraman şehit ve gazilerimizin kanlarıyla destan yazdığı Çanakkale’deyiz. Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz, kadın muhtarlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferimizin yaşandığı her tabya ve siperi ziyaret ettik, her anıtta saygı duruşunda bulunduk. Çanakkale Savaşları, asla kopmayacak bağlarla bizlere millet olma şuuru aşılamıştır. Bize bu cennet vatanı armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyorum.” 
Çanakkale ziyaretinde yer alan Kıbrıs Gazileri Derneği Bandırma Şubesi Başkanı ve Gazi Arif Can, 57. Alay Şehitliği’nde milli duygularla şiir okudu ve "Yaşlanmış olsam da bugün yine canımı seve seve vermeye hazırım. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz." dedi. 
Şehit Teğmen Doğuş Uran'ın babası Şaban Uran ise "Bir oğlumuz vardı. O da vatanı için Şehitlik mertebesine ulaştı. Şimdi bizim için bütün çocuklar bizim çocuğumuz oldu. Vatanını seven her Türk gözünü kırpmadan bu "Cennet Vatan" için canını siper eder. Milli duygularla dolduğumuz böyle güzel bir ziyareti düzenleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum." dedi. 
Kadın muhtarlarda, 18 Mart Çanakkale Zaferi arifesinde bu şekilde bir ziyaret düzenlenmesinden dolayı Bandırma Belediye Başkanına teşekkür ettiler. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı