Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümünü kutladık

Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümünü kutladık

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle düzenlenen tören Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı önünde başladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle düzenlenen tören Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı önünde başladı.
Anıta çelenklerin sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı`ndaki tören sona erdi.
Törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, MHP Erdek Belediye Başkan Adayı Z.Haluk Nazlıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hikmet Onay, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal askeri erkan, okullar, siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.                         
18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 99. Yıl Dönümü ve Şehitlerimizi Anma etkinlikleri kapsamında Erdek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenden sonra törenin ikinci bölümü Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşti.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan programda, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okunup, günün anlamını belirten konuşmayı Erdek İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Özdemir yaptı. 
Yapılan konuşmadan sonra, daha önceden açıklanan programın icra edilmesine geçildi.
Erdek İmam Hatip Lisesinden bir öğrenci salondakilere "Dur Yolcu"  şiirini okumasının ardından, "Çanakkale Zaferi" adlı gösterim ve "Çanakkale" adlı piyes izleyicilere canlandırıldı. 
Müzik Öğretmeni Ali Kafes eşliğinde Erdek Kız Teknik ve Endüstri Lisesi öğrencisi Melike Keskin izleyicilere kahramanlık türküleri okudu. 
Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü konulu ilçemiz okullararası düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Dz. Dr. Kd. Albay Ferhat Bağlarlıoğlu ile Erdek Belediye Başkanı Hüsayin Aysan tarafından verilip tören sona erdi.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli