Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çanakkale Şehitlerimizi Andık

Çanakkale Şehitlerimizi Andık

18 Mart Çanakkale Şehitleri ilçemiz Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle anıldı. 18 Mart Pazar günü düzenlenen törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız...

18 Mart Çanakkale Şehitleri ilçemiz Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle anıldı.
18 Mart Pazar günü düzenlenen törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Albay İskender Tunaboylu, Belediye Başkan Vekili Melek Decan Erarslan, askeri erkan, okullar, siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmadan sonra, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız öncülüğünde, ilçemiz protokolü Erdek Şehitliği`ne gitti. Burada şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra tören sona erdi.
18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü için ilk tören, Cuma günü Erdek öğretmenevi`nde yapıldı.
İlçemizdeki 18 Mart Şehitler Günü Anma programı, 18 Eylül İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından başarıyla yerine getirildi.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan törenin programı, Erdek 18 Eylül İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
16 Mart 2012 Cuma günü düzenlenen törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Albay İskender Tunaboylu, Erdek Belediyesi Başkan Vekili Melek Decan Erarslan, İlçe Jandarma Komutanı Jand. Yüz. Ümit İpek, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, okul müdürleri, öğretmenler, ilçemiz daire müdür ve amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlamını belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi`nin 97. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü`nü idrak etmenin büyük onurunun yaşanmakta olduğunu söyledi.
`Baştanbaşa bir destandır Çanakkale…` diyerek konuşmasını sürdüren Ceylan, "Mehmetçiğin aslanlaştığı, aynı zeminde şefkat kahramanı kesildiği, imanın zaferin bayraklaştığı, toptan bir milletin istikbalini pazara zıkarıp, ölüm kalım mücadelesi verdiği yerdir Çanakkale" dedi.
Ceylan devam eden konuşmasına şöyle devam etti:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık dünyada çok az milletin göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor şükranlarımı sunuyorum."
Ceylan`ın konuşmasından sonra, daha önceden açıklanan programın icra edilmesine geçildi.
Çanakkale sunumu yapılıp, Çanakkale Destanı şiiri okundu. 18 Eylül İlköğretim Okulu tiyatro ekibi öğrencileri tarafından sergilenen `Tüfeğini Vermeyen Şehit` konulu gösterim izleyicilerden tam not aldı.
 Anma töreni, Çanakkale Destanı Şiirinin okunması, Oratoryo `Çanakkale Geçilmez`, 18 Eylül İlköğretim Okul Korusu tarafından günün anlamıyla ilgili türküler okundu.
Daha sonra tören bölümüne geçildi.
`18 Mart Şehitler Günü Anma` konulu ilçemiz okullar arası düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Dr. Dz. Kd. Albay İskender Tunaboylu ile Erdek Belediye Başkanı Vekili Melek Decan Erarslan tarafından verilip tören sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false