Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çanakkale Gezici Müzesi Edremit'te

Çanakkale Gezici Müzesi Edremit

Çanakkale Savaşı dönemine ait fotoğraf ve diğer yaşayan gerçek bilgi ile belgelerin sergilendiği 1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi...

Çanakkale Savaşı dönemine ait fotoğraf ve diğer yaşayan gerçek bilgi ile belgelerin sergilendiği 1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi aracı Edremit Şehit Hamdibey Meydanında halkın ziyaretine açıldı.
Çanakkale Savaşlarının 100. yılı nedeniyle Türkiye`nin 81 ilini dolaşan 1915 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarına ait bilgi ve belgeleri içeren `1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi` ile Çanakkale'ye gidemeyen ve oraları göremeyen vatandaşlara Çanakkale ruhu anlatılıyor.
Gezici Tır'ın bir ‘Sosyal Sorumluluk Projesi' olarak dolaşmaya başladığını açıklayan ‘1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi' Sorumlu Müdürü Seda Geçim, "Müze aracı olarak ülkemizdeki tüm illeri ve ilçeleri dolaşmaktayız. Türk halkına ‘Çanakkale Ruhunu' anlatmaktayız. Çanakkale Savaşı Osmanlı Devletinden sonra yepyeni bir Türkiye'nin doğuşunun gerçek şahlanışıdır. Çanakkale Savaşlarında tarih yazan ve bir devri kapatan Havran'lı Kocaseyit ile Edremit Tayyaresinin başarıları unutulamaz. Aracın giderlerini sattığımız Çanakkale Zaferini anlatan hediyelik eşyalardan sağlamaktayız" dedi.
Çanakkale Savaşı dönemine ait eserlerin hediyeliklerinin sergilendiği Gezici Savaş Müzesi 9 Temmuz'a kadar Edremit halkının ziyaretine açık olacağı ve buradan sırası ile Burhaniye, Havran ve Ayvalık programlarının olduğu bildirildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli