Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Çanakkale Geçilmez

Çanakkale Geçilmez

18 Mart Şehitler Günü Anma Programı açıklandı

Erdek Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı açıklandı.
18 Mart Çarşamba günü (bugün) saat 09:00` da çelenk sunma töreni ile başlayacak program gün boyu de vam edecek.

5 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete`de yayımlanan "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği" uyarınca hazırlanan anma programı 5 bölümden oluşuyor. Anma Töreninin ilk bölümü 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 09.00`da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına, Erdek Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığının çelenkleri sunularak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile son bulacak.
Törenin ikinci bölümü, Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Anadolu Lisesi Müdürü Sultan Eren yapacak.
Konuşmanın devamında “Çanakkale” konulu bir slayt sunumu yapılacak. Daha sonra yine Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri “Kalbin Düştüğü Toprak” isimli tiyatro oyununu oynanacak. Program, ilçe çapında okullararası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle bu tören sona erecek.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programının üçüncü bölümü yine 18 Mart Çarşamba günü saat 13.00’de Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda, “Çanakkale” konulu resim sergisi ile devam ediyor.
Cumhuriyet alanında 19 Mart Perşembe günü buğday çorbası dağıtılacak
Anma programının dördüncü bölümü 19 Mart Perşembe günü gerçekleşecek. Cumhuriyet Meydanında Şehitlerimizin aziz hatıraları için Çanakkale Savaşları asker kumanyası olan buğday çorbası dağıtımı yapılacak.
Anma programında Beşinci ve son bölüm ise 20 Mart Cuma günü araştırmacı yazar Turgay Güleç, Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda bir konferans verecek. Bu konferans öğrenciler için saat 14:00’te, veliler ve halk için ise 20:00’da başlayacak.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli