Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çanakkale, gazetecileri konuk ediyor

Çanakkale, gazetecileri konuk ediyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) KAS 75. Yerel Gazetecilik Semineri 21-22 Şubat tarihleri arasında Çanakkale'de.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) KAS 75. Yerel Gazetecilik Semineri 21-22 Şubat tarihleri arasında Çanakkale’de.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 75’incisi 21 Şubat Cumartesi günü (bugün) Çanakkale’de başladı.

Seminer 22 Şubat günü yapılacak sertifika töreni ile sona erecek. Seminere çevre illerden de çok sayıda gazetecinin katılması bekleniyor.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer’in açılış konuşmalarıyla başlayacak olan seminer, konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 4 oturumla devam edecek.

Seminerde; gazetecilikte örgütlenmenin önemi, gazetecilikte objektif olmak mümkün mü? haberde dil yanlışları, basın sektöründe sendikacılık, medyada kadın ve şiddet, nefret söylemi ve medya, kent, sanat ve medya, ekonomi haberciliğinde değişen dinamikler, eleştirel medya okuryazarlığı, haber ve hukuk konuları hakkında bilgiler aktarılacak.

Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek.

Toplantıya gazetemiz yazarı Önder Balıkçı ile Sayfa editörü Taygun Ertan davetli olarak katıldılar.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli