Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Çanakkale – Ankara 18. Zafer Koşusu

Çanakkale – Ankara 18. Zafer Koşusu

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle başlatılan Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu'' çerçevesinde, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Bandırmalı atle

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle başlatılan “Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu’’ çerçevesinde, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Bandırmalı atletler tarafından Bursalı atletlere teslim edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 18 Mart’ta sunulmak üzere yola çıkarılan toprak, su ve Türk Bayrağı Karacabey’e bağlı Dağkadı Mahallesi’nde düzenlenen törenle Bandırmalı atletler tarafından Bursa’yı temsilen Karacabeyli atletlere verildi.
Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, törende yaptığı konuşmada, ‘’ Bugün Türk Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı topraklardan gelen kutsal emanetleri teslim almak için buradayız. Türk milletinin elde ettiği bu zafer sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır. Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk Milleti’nin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur’’ dedi
Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise ‘’ Biz millet olarak çağın her döneminde hiçbir devlet ya da ülkeye haksız yere savaş açmış bir millet değiliz. Bizim milletimizde hiçbir zaman boş yere emperyalist amaçlarla zulmetmek bir yerleri fethetmek bizim milletimizde yoktur. Bizim milletimizin amacı gittiği yerlere adaleti, medeniyeti insanlığı götürmektir. Eğer bir yerde de zulüm varsa o zulmü de önlemektir’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından emanetler, Mantı tarafından Yurtseven’e teslim edildi.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı