Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çanakkale Zaferi´nin 104. yılı kutlandı

Çanakkale Zaferi´nin 104. yılı kutlandı

Erdek´te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Erdek´te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
İlçemizdeki kutlamalar iki bölüm halinde gerçekleştirilirken, ilk tören Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile çelenk sunma töreni son bulurken, kutlamaların ikinci bölümünün düzenleneceği Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu´na geçildi.
Programın ikinci bölümü saat: 10.30´da Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu´nda devam etti.
Programa; Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon komutanı Dz. Alb. Ateş Kalkan, Belediye Başkan Hüseyin Sarı, İlçemiz resmi daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Erdek Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Deniz ikmal Yüzbaşı Serkan Harmancı, günün anlam ve önemine uygun konuşmalarını yaptı.
Program ?Çanakkale Savaşları? adlı sunum ile devam etti. Sunumun bitiminde Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve Çanakkale savaşlarının anlatan ?Oyuna Değil Sefere? adlı tiyatro oyunu ilgiyle izlendi. 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla ilçemiz okullarında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.
Garnizon Komutanlığınca şehit aileleri ve gaziler onuruna Erdek Deniz Üssü´nde bulunan mayın müzesi ile TCG ENEZ gemisi gün boyu halkın ziyaretine açıldı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli