Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çanakkale Zaferi Balıkesir´de coşkuyla kutlandı

Çanakkale Zaferi Balıkesir´de coşkuyla kutlandı

Çanakkale Zaferi´nin 104. yıldönümü Balıkesir´de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale Zaferi´nin 104. yıldönümü Balıkesir´de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıldönümü nedeniyle, Şehitlikte anma programı çelenk sunumu ile başladı.
Balıkesir Şehitliği´ndeki törende, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Şehitler Anıtı´na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı.
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Binbaşı Mehmet Özgür Çekiç yaptı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Şehitlik defterinde şu ifadelere yer vererek;
"Aziz Şehitlerimiz; Bugün bağımsızlık uğruna, özgürlük uğruna, vatan ve bayrak uğruna şehit düşmüş olan tüm şehitlerimizi anma günüdür. Bu uğurda canlarını veren siz aziz şehitlerimiz, bir kez daha huzurunuzdayız. Uğruna şehit olduğunuz bu topraklarda Türk Milletinin bağımsız ve özgürce yaşaması milletimizin yüceltilmesi ve güvenli bir gelecek sağlanması için kararlılıkla mücadelemizi sürdürmekteyiz.
Kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi unutmamak ve gösterdikleri fedakârlıkla destansı mücadeleleri yeni nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Aziz şehitlerimiz; sizlerin büyük fedakârlıkları sayesinde Türk halkı bugünlere ulaşabilmiştir. Pek çoğunuz henüz çok genç yaşında canını feda ederken, bu topraklarda başını eğmeden özgür bir toplum olarak yaşayabilmemizin temellerini attınız. Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha ant içeriz ki Türkiye Cumhuriyeti devletimiz sonsuza dek yaşatılacak ve genç kuşaklara da bu değere sahip çıkmaları yönünde her türlü çabayı göstereceğiz. Sizleri rahmetle andığımız bu günde huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun."
Konuşmanın ardından Vali Yazıcı, Şehitlik defterini imzalarken, Şehitlikteki program şehit kabirlerinin ziyareti ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli