Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çanakkale Otoyolu´nun yeni güzergahı belirlendi

Çanakkale Otoyolu´nun yeni güzergahı belirlendi

İstanbul- Çanakkale-Balıkesir otoyol projesi için düğmeye basıldı.

İstanbul- Çanakkale-Balıkesir otoyol projesi için düğmeye basıldı.
Yap-İşlet-Devret modeli ile 2023 yılında hizmete açılması planlanan ve maliyeti 9 milyar 843 milyon lira olarak hesaplanan 324,415 kilometre uzunluğundaki otoyol projesinin güzergahı belli oldu.
Otoyol güzergahı İstanbul´un Silivri İlçesi´nden başlarken, Tekirdağ´ın Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçelerinden geçerek Çanakkale´ye ulaşacak.
Güzergah Gelibolu, Lapseki, Çan ve Yenice İlçeleri üzerinden Balıkesir Balya ilçesinde son bulacak. Proje tamamlandığında yeni otoyol İstanbul´u Çanakkale´ye ve sonrasında Kuzey Ege´ye bağlayacak.
Toplam uzunluğu 324,415 km olan otoyol güzergahında 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olacak. Kınalı ve Balıkesir otoyol bağlantıları ile güzergah üzerinde toplam 20 adet kavşak ya da giriş-çıkış istasyonu yer alacak.
Proje kapsamında yapılması planlanan otoyol güzergahına 7 adet şantiye kurulacak. Kurulan bu şantiyelerde 3 bin 500 kişinin çalıştırılması planlanıyor.
Proje ayrıca İstanbul Boğaz Geçişi´ne yeni bir alternatif oluşturacak şekilde planlandı. Bu çalışmalar doğrultusunda Çanakkale Boğazı Köprüsü, Çanakkale boğazının kuzey kesiminde Sütlüce Suluca arasında Avrupa ve Asya yakalarını birbirine bağlayacak bir asma köprü olacak. Gelibolu-Lapseki arasında konumlandırılacak olan Çanakkale Boğazı Köprüsü´nün uzunluğu 3 bin 869 metre, köprünün orta açıklığı 2 bin 23 metre, yan açıklıkları ise bin metre olarak hesaplandı. Köprünün orta açıklığının uzunluğunda dikkat çeken detay ise orta açıklık uzunluğunun proje bitim tarihiyle aynı olması oldu. Bu özellikleri ile köprü dünyanın en büyük açıklıklı köprüsü olmaya aday.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı