Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çanakçıdan, Aşanele iade-i ziyaret

Çanakçıdan, Aşanele iade-i ziyaret

Balıkesir Küçüksan Başkanı Mustafa Çanakçı ve yönetimi, Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliğine iadei ziyarette bulundu.

Balıkesir Küçüksan Başkanı Mustafa Çanakçı ve yönetimi, Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliğine iadei ziyarette bulundu. 
BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Çanakçı buluşmasında Balıkesir`deki Küçüksan`ın sorunları görüşüldü.
Küçüksan Başkanı Mustafa Çakmakçı, sanayi bölgesinde kurban bayramından sonra işlerin açıldığını anlattı.
Küçüksan`da geçen hafta 50 metrekarelik dükkanların yapım ihalesinin gerçekleştiği bilgisi veren Çanakçı, Küçüksan`da 6 banka şubesinin hizmet verdiğini belirtti.
Sanayi sitesinde bir dönem kiraların çok yüksek olduğunu hatırlatan Çanakçı, "Biz 50 metrekarelik dükkanların 500 liraya kiraya verilmesini istiyoruz, kiraların yüksek olmasını istemiyoruz. Kepsut`tan bile vatandaşlar geliyor bu bankalara. Şehir içindeki trafiğe takılmak istemeyen vatandaşlar da sanayi bölgesindeki banka şubelerini tercih ediyor." dedi.
BESOB Başkanı Mesut Aşanel, Küçüksan`ın ziyaretinden çok memnun olduklarını belirterek sanayinin bu kadar büyümesinden mutlu olduklarını söyledi.
BESOB Başkan Vekili Necdet Erkan`da, yaptığı konuşmasında Balıkesir`deki büyük marketlerin esnafa her türlü zarar verdiğine değindi.
Büyük marketlerin kiraları yükselttiğine dikkat çeken Erkan, "Balıkesir`de Paşaalanı Mahallesinde küçük esnaf 5 bin lira kira ile bir dükkan kiralayabilirmi? Büyük markerler geliyor 5 bin liraya dükkanı kiralıyor. Bu sefer yan taraftaki dükkanın sahibi de 3 bin lira kira talep ediyor. Büyük marketler kira konusunda da haksız rekabete neden oluyor. Küçüksan`da bir dönem kiralar yüksekti ancak şimdi makul seviyelere geldi. Bunda sizlerin de katkısı büyük." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı