Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Can ve İnak, BGC’nin konuğuydu

Can ve İnak, BGC’nin konuğuydu

13 Şubat “Dünya Radyo Günü” dolayısıyla “Radyo Venüs”ün sahibi Uğur Can ve “Bandırma Mega”nın sahibi Yasemin İnak, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nde(BGC) duygularını açıkladılar.

“Venüs”ün sahibi Can, 1992 yılının ikinci ayında kurulmaları dolayısıyla frekanslarını 92.2 olarak belirlediklerine işaret ederek, “31 yıldan beri bizi dinleyen Bandırma ayakta tutuyor. 09.00-23.00 arasında yayın yapıyoruz. Çok geniş bir yayın ağımız var. Yaklaşık 500-600 bin nüfusa sesleniyoruz. Bizi bugünlere ulaştıran dinleyenlerimize yürekten teşekkür borçluyuz” dedi.
Çok sayıda yayıncılık ödülleri bulunduğunu belirten Can, şunları söyledi:
“İki saatte bir ülke genelini ilgilendiren haberler veriyoruz. Müzik yayınlarımız pop müziği ağırlıklı. Ayrıca istek parçalara da yer veriyoruz. Gece programcımız Murat İnce, canlı müzik yapıyor.”
Can, Kahramanmaraş merkezli olup, 10 ili kapsayan depremde teçhizatları zarar gören radyolara destek verdiklerini belirtti.
“Bandırma Mega” sahibi Yasemin İnak ise beş aydır Bandırma’da, internet üzerinden yayın yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Daha önce Karadeniz bölgesi ağırlıklı yayın yapıyordum. Beş ay önce Bandırma’ya geldim. Şimdi Bandırma’da da gördüğüm ilgiden memnunum. Radyomuza dünyanın her yerinden, internet aracılığıyla izleyebilirsiniz. Nazilli Mega’nın devamıyız.”
Can ve İnak, radyo olarak birbirleriyle dayanışma içinde olduklarının altını çizdiler.
“DÜNYA RADYO GÜNÜ”
Kısa ismi UNESCO olan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu, 25 Ekim-10 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 36. Genel Konferansı’nda, Bilgi ve İletişim Komisyonu’nun önerisiyle, 13 Şubat’ı “Dünya Radyo Günü” ilan etti.
12’incisi kutlanan “Dünya Radyo Günü”nün bu yılki teması “Radyo ve Barış” olarak belirlendi
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: konuğuydu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı