Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Camii bahçesindeki ek yapılar yıkılıyor

Camii bahçesindeki ek yapılar yıkılıyor

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yalı Camisinin bahçesine sonradan ilave edilen yapıların yıkım kararı aldığı öğrenildi.

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yalı Camisinin bahçesine sonradan ilave edilen yapıların yıkım kararı aldığı öğrenildi.
Erdek Yalı Camisinin bahçesinde tuvalet olarak kullanılan yapının üstüne sonraki yıllarda yapılan katların yıkılacağı belirtildi.
İlçemiz Yalı Camisinin bahçesinde tuvalet olarak kullanılan yapının bitişiği ile üst katına yıllar önce yapılan ek bölümler ile katların yıkım kararı alındığı vurgulandı.
Konu hakkında bilgi veren Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, İlçemiz Yalı Camisinin bahçesinde tuvalet olarak kullanılan yapıya sonraki yıllarda, ek binaların yapıldığını, ilave edilen ek tesisler içinde gasilhane, Belediye imamına tahsis edilen ofis ile işyerleri bulunduğunu, üst katların ise sırası ile Sağlık Ocağı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet ofisi ile Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği`ne ait ofis olarak kullanıldığını hatırlattı.          
Depreme dayanıklılığı olmadığı tespit edilen bu yapıda hizmet veren kurum ve kuruluşların buradan taşındığını kaydeden Kaymakam Kaygısız, cami bahçesine ilk etapta tuvalet olarak kullanılmak üzere yapılan bina dışındaki tüm ek yapıların yıkım kararının Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından verildiğini açıkladı.
Yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade eden Kaygısız, tuvalet olarak kullanılan binanın bırakılacağını, gasilhane olarak ise ilçemiz şehir mezarlığı içine yapılan gasilhane ile soğuk hava deposunun kullanılacağını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false