Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Cami, Kadın ve Aile konulu seminer verildi

Cami, Kadın ve Aile konulu  seminer verildi

Ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ilçemizde etkinliklerle devam ediyor

Ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ilçemizde etkinliklerle devam ediyor.
Her yıl geleneksel olarak kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda Cuma günü akşamı Cami, Kadın ve Aile konulu seminer verildi.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın`ın mazereti dolayısıyla katılamadığı seminere, ilçemiz camilerinin imamları, Erdek İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.                    
Vefat eden cami görevlileri ve şehit askerlerimizin anısına saygı duruşunda durulup, istiklal marşımızın okunması ile başlayan konferans Erdek Hal Cami müezzini Ömer Faruk Etyemezin okuduğu Kuran-ı Kerim ile devam etti. 
Diyanet İşleri Bakanlığının hazırlamış olduğu Cami, Kadın ve Aile isimli sinevizyon, seminere katılan vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. Cami kadın ve aile konulu seminer Bandırma Müftülüğü`nde görevli Vaiz Mustafa Akkaya tarafından verildi.
Vaiz Akkaya, Cami Kadın ve Aile temalı seminerde yaptığı konuşmada, yıllarca kadının alınıp satılan bir eşya gibi biz Müslümanlara gösterildiğini anlattı.
Kuran-ı Kerimde kadının yerinin çok özel olduğuna yer verildiğini konuklarıyla paylaşan Vaiz Mustafa Akkaya, bundan sonraki nesillerin aynı kubbe altında ellerini açacaklarını, ibadet ve dua edebileceklerini seminere katılanlara açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli