Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çaltı, Çinicilik Kursu sınavlarını takip etti

Çaltı, Çinicilik Kursu sınavlarını takip etti

Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Çinicilik Kursunu ziyaret ederek kurs sonu sınavını yakından takip etti.

Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Çinicilik Kursu`nu ziyaret ederek kurs sonu sınavını yakından takip etti.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce sürdürülen Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Kurslarından biri olan "Çinicilik Kursu" Sınavı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Başkanlığında, Kurs Yöneticisi Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç ile Kurs Eğiticisi Mine Akçakoca tarafından yapıldı. 
Kursu tamamlayan ve sınavda başarılı olan 14 kursiyer Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan Usta Öğretici Belgesi almaya hak kazandı.
Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı kapsamında yapılan Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarından "Çinicilik Kursu" İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce sürdürüldüğünü belirten Müdür Çaltı, "İlimizde başlatılan kursların amacı; unutulmaya ve kaybolmaya başlayan Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarını tanıtarak, aslına uygun olarak öğretip, usta öğreticiler yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır. Bu amaçla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce "Ebru Kursu", "Kırkyama Kursu", "Sedef Kakma ve Tel İşlemeciliği Kursu", "Sim Sırma Kursu" ve "Tel Kırma" Kursları yapılmaktadır. Bu kurslarda toplam 98 kursiyer eğitim görmektedir." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli