Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇALIŞKAN ÜLKÜCÜ GENÇLERLE BULUŞTU

ÇALIŞKAN ÜLKÜCÜ GENÇLERLE BULUŞTU

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından üyelere yönelik tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Yemeğe Erdek Ülkü Ocakları Başkanı Arif Kılıç'da katıldı.

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından üyelere yönelik tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Yemeğe Erdek Ülkü Ocakları Başkanı Arif Kılıç'da katıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Balıkesir İl Başkanlığı yeni dönem yönetim kadrosu ile ilk toplantısını Agiros Termal Resort otelde yaptı. İlçe başkanları, üniversite, orta öğretim, sosyal medya birimlerinin başkanları ve ülkücü gençlerin katılım sağladığı toplantı yeni yönetimin tanıtımı ile başladı. Yapılan toplantıda İl Başkanı Kazım Çalışkan yeni yönetimi açıkladı ve açıklanan isimlere görevlerinde başarılar diledi. Üniversite, orta öğretim ve sosyal medya birimlerinin başkanlarının da ekipleriyle ayrıca toplantı yaptığı kaynaşma programı yemek yemenin ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

“ALLAH’A HAMD-Ü SENALAR OLSUN” 

Güçlü ve kaliteli kadrolarla Türk gençliğine yol gösteren bir teşkilatlanma çabasında olan İl başkanı Kazım Çalışkan, “Tarihin kadim ve bilinmeyen karanlık Çağlar’dan itibaren varlığını sürdüren büyük Türk Milletinin evlatları olarak bugün bu salonda bizleri bir araya getiren Allah’a hamd-ü senalar olsun. Türk milleti var olduğu dönemden bu yana sürekli bir mücadele içerisinde hakka ve insanlığa hizmet ekseninde ilerlemiş, gelişmiş adalet ve medeniyet duygularıyla bulunduğu coğrafyalar ve kapsadığı diğer toplumları ihya noktasında at sırtında ve medreselerde sürekli bir devinim içerisinde hareket etmiştir. Günümüzde de görüldüğü üzere Türk’ün çekildiği yok sayıldığı veya bin türlü entrika ile terk etmek durumunda bırakıldı coğrafyalarda kan, gözyaşı, katliam ve huzur ortamı bir türlü sağlanmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana da emperyal güçlerin ve şer odakları tarafından yönetilen gayri resmi, millet ve milliyet kavramlarını reddeden örgütlerin hedefinde olmuştur” diye konuştu.

 “ÜLKÜ OCAKLARI ÇABA SARF ETMEYE DEVAM EDECEKTİR”

 Ülkü ocaklarının Türk gençlerinin yetişmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Kazım Çalışkan, “Asırları aşan Türk milliyetçiliği fikriyatının bugünkü temsilcileri olarak bu salonda toplandık. Tanrıdan dileğim her şer odağına karşı bizlere zafer çeşmesinden bir yudum nasip etmesidir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Balıkesir’de milli ve manevi değerlerine bağlı, aklı ön planda tutarak geleceği şekillendirebilecek beceri ve donanıma sahip, sosyal, beşeri ilişkileri kuvvetli ve mefkuresi etrafında bölgesini örgütleme yeteneğine sahip olan teşkilatçı Türk gençlerinin yetişmesi için bugüne kadar çaba sarf etmiş ve bundan sonrada çaba sarf etmeye devam edecektir” dedi.

 “İŞİMİZ ÖZÜ SAĞLAM SÖZÜ SAĞLAM GENÇLİK İNŞA ETMEKTİR” 

“İşimiz geçmişini bilen geleceğine umut ve güvenle bakan bir gençlik inşa etmektir” diye söyleyen Başkan Kazım Çalışkan, “İşimiz gençlerimizin Türk gençliği olarak yetişmesini sağlamaktır İşimiz manevi özünden kopmayacak vicdanları inşa etmektir. İşimiz vilayette, kaymakamlıkta, üniversitede, mahallede, ticarette özü sağlam sözü sağlam bir gençlik inşa etmektir. İşimiz milliyetçi ülkücü hareketin gelecek kadrolarını inşa etmektir. İşimiz geçmişini bilen geleceğine umut ve güvenle bakan bir gençlik inşa etmektir. İşimiz geçmişini bilen geleceğine umut ve güvenle bakan bir gençlik inşa edip azim ve kararlılıkla çalışmalarını sağlamaktır. Liderimizin ifadeleriyle bir elinde kalem diğer elinde Zülfikar bulunan bir gençlik inşa etmektir. Muhterem liderimiz Devlet Bahçeli beyin himayelerinde sayın genel başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın öncülüğünde hazırlanan dijital eğitim dokümanları buna bir örnektir. Perma Kültür projesi yeniden üretebilen bir neslin müjdecisi ve beşmesidir” şeklinde konuştu.

 “UFKUMUZU YENİ TÜRK YÜZYILINA ÇEVİRECEĞİZ ÇALIŞACAĞIZ” 

Ciddi, bir ve iri olacaklarının altını çizen Başkan Çalışkan, “Ciddi olacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız Ufkumuzu yeni Türk yüzyılına çevireceğiz çalışacağız ve enelhak başaracağız. Sizler ki Metehan’dan yadigâr bir cesaretin Fatih'ten yadigâr bir aklın Atatürk'ten yadigâr bir ferasetin Başbuğ Alparslan Türkeş'ten yadigâr fikir ve teşkilatçılığın bugünkü temsilcilerisiniz. Taptuk Emre'nin Yunus Emre'nin Mevlana'nın Hacıbektaş Veli'nin Ahmet Yesevi'nin gönül Erenlerinin son temsilcilerisiniz. Engel tanımadan, gayretli, disiplinli, birlik ve beraberlik içinde Türk gençliği için yeni ufuklara yelken açtığımız bu günümüz kutlu olsun” dedi.

 “İKBAL BİZE UZAK, BEKLENTİ BİZLERE TUZAKTIR” 

Ülkü ocaklarının taviz vermeyeceğini belirten Çalışkan, “Kıymetli dava arkadaşlarım. Sizlerden beklentim, yedi cihan saf tutmuş kinlerini ve nefretlerini üzerimize haykırırken Kazdıkları cinayet çukurunda, kardıkları kanlı çamuru üzerimize sıçratma gayreti ile meşgul olurken, Türk milletinin son kalesi ve istiklal siperi başbuğumuzun emaneti olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarımızı yıkmaya ve parçalamaya çalışırken liderimiz Devlet Bahçeli ve Sayın Genel başkanımız Ahmet yiğit Yıldırım'ı hedef gösterirken, aramıza fitne ve nifak sokmaya çalışırken, canımızdan aziz bildiğimiz Türk gençlerini köksüz ,kimliksiz, ahlaksız ve devletlerine karşı inanç ve güvenleri sarsılmış, kopuk birer uçurtma misali nereye savrulacağı belli olmayan, gelenek görenek anne ve babalarından uzak, her türlü narkotik ve zararlı keyfi alışkanlıkların esiri olmuş bir gençlik haline getirmeye çalışırken çelikleşmiş iradenizle ve şuurunuzla bütün oyunları bozmanız Uzatılan eli kırmanız ve uzanan çatal dilleri koparmanızdır. Biliniz ki Ülkü ocakları teslim olmaz. Biliniz ki Ülkü ocakları geri adım atmaz. Biliniz ki Ülkü Ocakları taviz vermez, veremez. Hiçbir ülkücü; Devlet ve kurumlarına olan saygısını asla unutmaz Ülküsüyle bağdaşmayan eylem ve söylemlerde asla bulunmaz. Kadim ve kaim olan geleneğini asla unutmaz. Sosyal yaşamında ülkücü gibi yaşar son nefesini de ülkücü gibi verir. İkbal bize uzak, beklenti bizlere tuzaktır. Yaşayacağız ve başaracağız” şeklinde konuştu.

 “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” 

Toplantılarının devam edeceğini belirten Başkan Çalışkan konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, “Önümüz dönem yapacak olduğumuz proje ve çalışmalarımızla alakalı olarak grup grup gerçekleştireceğimiz toplantılarımız devam edecektir. Çalışmalarımız planlanarak sizlere bildirip, katkı ve katılımlarınızla uygulamaya konulacaktır hepinize inanıyorum. Hepinize tüm ülkücü camia adına güveniyorum. Unutmayınız ki sizler bir neslin mimari gelecek kadroları yanlarla yetiştiren ustalarısınız. Biliniz ki bütün manevi büyüklerimizin ruhları ve maneviyatları bizlerle beraberdir. Biliniz ki şehitlerimizin manevi varlıkları bizlerle beraberdir. Biliniz ki erenlerimiz evliyalarımız yolumuza ışık tutmaktadır Biliniz ki şehrimizin anneleri, babaları, öğretmenleri bizlerden çok şey beklemektedir. Biliniz ki Ülkü ocakları ve ülkücü gençlik bu ülkenin Yılmaz bekçisi aşılamaz sigortası ve gelecek ümididir. Bu duygularımla hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyor hepinize görevlerinizde üstün başarılar temenni ediyorum sağ olun varolun. Ne Mutlu Türküm Diyene.”



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı