Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çalışkan, istifa nedenini açıkladı

Çalışkan, istifa nedenini açıkladı

DYP Erdek İlçe eski Başkanı Levent Çalışkan, neden AK Partiye geçtiğini açıkladı.

DYP Erdek İlçe eski Başkanı Levent Çalışkan, neden AK Partiye geçtiğini açıkladı.
Çalışkan, "Kendisinin 20 yıldır Demokrat Parti`nin çeşitli kademelerin de görev aldığını, Demokrat Parti bayrağını gururla taşıdığını, bu görevi yürütürken amacının ilçeye hizmet olduğunu söyleyip, görev süresinde ilçede yapılacak yatırımların takipçisi, yanlış yapılan işlerede yılmadan usanmadan muhalefet ettiğini anlattı.
Çalışkan devam eden açıklamasında şöyle devam etti: "Erdek Ülkemizde Turizm hareketinin başladığı ilk ilçelerden biridir. 1960`lı yılların başlarında ülke dışından Erdek`imize yabancı turist gelirken, Fethiye Marmaris Bodrum gibi tatil yöreleri bilinmiyordu. Turizm konusunda çok popülerdi. Erdek`in bir diğer avantajı ise uzun yıllar iktidar partilerinin belediyesi olmasıdır. Ancak Erdek`te yaşanan kör siyasi çekişmeler nedeni ile bu avantajımız kesinlikle iyi yönde kullanılmamıştır. Erdek`e önemli devlet yatırımları bu nedenle gelmemiştir. Gelmediği gibi de halen Erdek`in acilen tam teşekküllü bir hastaneye, zeytin sulama göletlerine, yat limanına kapalı açık spor ve sosyal alanlara, kültür sarayına, toplu konuta, doğal gaza, yeni sahil yoluna ve bunun gibi çok sayıda modern yatırıma ihtiyacı vardır. Normal şartlarda bu yatırımlar asla hayal değildir. Bu gün, Erdek`ten çok daha küçük komşu ilçelerde, küçük olsun bizim olsun zihniyetiyle hareket etmeyen, akıllı yerel siyasetçiler ve yöneticileri ilçelerine bu modern yatırımları getirmeyi başarmışlardır. İşte bu nedenle, bizler kendimize ilke edindiğimiz, Erdek`e hizmet etme aşkını, yaklaşık iki seneyi aşkın süredir takdirle izlediğimiz, ilçemizdeki herkesi kucaklayan, ılımlı tavrı ile Erdek`e hizmet etmeye çalışan, huzuru tesis eden, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Aysan`ın samimi daveti ile AK Parti çatısı altında siyaset yapmaya karar verdik, Başka da bir amacımız asla olmadı, olamaz da." diye konuştu.
AK Partiye geçiş sonrasında bazı kesimlerden tepki aldıklarını dile getiren Çalışkan "Çok açık ve net, merkez sağda siyaset yapmak isteyenlerin tek adresi AK Parti`dir. Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan ve Doğru Yol partisi misyonlarının bu günkü temsilcisi AK Parti`dir. Bu misyonu benimseyenlerin de AK Parti çatısı altında siyaset yapması kadar doğal bir hareket yoktur. Kendi menfaatlerini değil de, ilçe menfaatlerini gözeterek siyaset yapanların takım tutar gibi parti tutma lüksü yoktur. Erdek için iktidar avantajlarını en iyi şekilde kullanmasını bilen bir belediye başkanı vardır. Gerek Erdek Belediye Başkan`ı Hüseyin Aysan`a bu çabaları sürecinde, gerekse Erdek`imize hizmet etmek için ben ve yaklaşık 20 yıldır bizimle aynı yolda hareket eden, değerli arkadaşlarımızla birlikte Erdek`imizin refahı, hak ettiği hizmetlere kavuşması için birlik olmaya karar verdik" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false