Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Çalışanlara ustalık belgesi müjdesi

Çalışanlara ustalık belgesi müjdesi

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Delen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 gün dahi mesleğinde sigortalı olarak çalışmış olduğunu belgelendirenlerin kalfalık sınavına girerek başarılı olmaları halinde kalfalık belgesi alma hak kazanacakların

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Delen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 gün dahi mesleğinde sigortalı olarak çalışmış olduğunu belgelendirenlerin kalfalık sınavına girerek başarılı olmaları halinde kalfalık belgesi alma hak kazanacaklarını söyledi.
Delen ?5 yıl mesleğinde sigortalı olarak çalışmış olduğunu belgelendirenlerin kalfalık sınavına girerek başarmaları halinde kalfalık belgesi ve hemen bir sonraki sınav döneminde sınava girerek ustalık belgesi alma şansı verildi? dedi.
Uygulama süresiz
Bu uygulamadan faydalanmak isteyenlerin süresiz olarak şahsen başvurmaları gerektiğini dile getiren Delen, ?Ayrıca usta öğreticilik belgesi almak isteyen vatandaşlarımız için de mevzuatta değişiklik yapılmıştır. Alanında ustalık ve/veya işyeri açma belgesi olan veya alanında yüksek okul mezunu olanlara usta öğreticilik belgesi alma hakkı getirilmiştir. 2 haftalık bir kurs sonunda sınavı başardıkları takdirde usta öğreticilik belgesi almaya hak kazanılacaktır? şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli