Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Çalınan altınları teslim alan kadın polise dua etti

Telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak FETÖ soruşturması bahanesiyle 3 kişinin 4 bin 665 Euro ile 146 bin lirasını dolandırdığı ve evden hırsızlık yaptıkları öne sürülen 2 zanlı tutuklandı.

Telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak FETÖ soruşturması bahanesiyle 3 kişinin 4 bin 665 Euro ile 146 bin lirasını dolandırdığı ve evden hırsızlık yaptıkları öne sürülen 2 zanlı tutuklandı. Dolandırılan yaşlı kadın, hırsızların yakalandığını söyleyen polise dua etti.
Edinilen bilgiye göre; Gönen´de ikamet eden Emine Ç. ev telefonundan kendilerini polis olarak tanıtan şahısların "Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı" diyerek kendisinden sözde soruşturmanın aydınlatılması bahanesiyle 90 bin Türk Lirası değerinde 5 adet burma altın bilezik, 15 adet küçük altın, 1 adet baklava altın kordon, 2 adet altın zincir, 1 adet altın yüzük, 1 adet altın saati alarak evden ayrıldığı ihbarında bulundu. Olay polise geç intikal etmesine rağmen, şüphelilerin görüntülerine, kimliklerine ve kaçış istikametleri bilgilerine ulaşan polis zanlıların Bursa´ya gittiğini belirledi. Bursa´da düzenlenen operasyonla yakalanan Ahmet B. (21) ve Mahmut E. (21) isimli zanlılar Gönen´e getirildi. Her iki zanlının Emine Ç. haricinde 6 Mart´ta Bursa´da yaşayan 2 müştekinin de 4 bin 665 Euro ile 56 bin 600 lirasını dolandırdıkları tespit edildi. Şahısların üzerinde yapılan aramada, dolandırarak almış oldukları ziynet eşyaları ele geçirildi. Olayla ilgili Mehmet C. ve Yasin A. isimli şahıslarda yakalanarak adlî mercilere çıkarılırken, şüphelilerden Mahmut E. ve Ahmet B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler Mehmet C. ve Yasin A. ise serbest bırakıldı.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı