Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çakmak, kendi yaş kategorisinde birinci oldu

Çakmak, kendi yaş kategorisinde birinci oldu

Sezonun ilk salon federasyon deneme yarışları yapıldı.

Sezonun ilk salon federasyon deneme yarışları yapıldı.
Yıldız, Genç ve Büyük sporcuların katıldığı sezonun ilk salon müsabakaları, İstanbul Aslı Çakır Atletizm Salonu’nda 13 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirildi.
3000 Metre yarışında İzmir Büyükşehir Belediyesinden Abdurrahman Gediklioğlu 8:29.69 derecesi ile Yeni Yıldızlar Salon rekorunun sahibi oldu.
Salon Federasyon Deneme Yarışmalarına yıldız bayanlarda 85, Genç Kızlarda 12 ve Büyük Bayanlarda 5 sporcu katılırken, Yıldız Erkeklerde 156, Genç Erkeklerde 33 ve Büyük Erkeklerde 37 toplamda 328 sporcu mücadele etti.
Sezonun ilk salon yarışması olmasına rağmen katılımın yüksek olduğu yarışmalar büyük çekişmelere sahne oldu.
Erdek’ten Balıkesir Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yarışmaya katılan Aleyna Çakmak, yıldızlar kategorisinde kendinden üç yaş büyüklerle mücadele ettiği 400 Metre’de altıncı oldu.
Çakmak, kendi yaş kategorisinde ise birinciliği kimseye kaptırmadı. Sezonun ilk salon federasyon deneme yarışları yarışlarını değerlendiren Aleyna Çakmak’ın antrenörü Niyazi Gülhan, sezonun ilk salon yarışının kendileri açısından önemli olduğuna değindi.
Gelecek vaat eden Aleyna Çakmak’ın Türkiye Atletizm Federasyonun sürekli takibinde olan bir sporcu olduğunu hatırlatan Gülhan, “Kendisiyle özel olarak ilgileniyorum dereceleri gerçekten çok iyi. Umarım gelecekte bu arenada tek söz sahibi sporcumuz Aleyna olacak. Aleyna’nın dışında 65 tane daha sporcum var. Her zaman siz değerli basın aracılığı ile kamuoyuna yaptığım açıklamalarda söylediğim gibi yine tekrar ediyorum; bütün herkesi spora davet ediyorum. Amacımız hiçbir menfaat gözetmeden özellikle çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutup, onları gelecek için yetiştirmektir. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar için her şeyi yapmaya hazırım. Burada ailelere büyük görevler düşmekte. İsteyen aileler benimle irtibata geçebilir. Elimizden gelen neyse yapmaya çalışırız.” açıklamasında bulundu.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli