Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Çakıl´daki anıtı Erdek Belediyesi onaracak

Çakıl´daki anıtı Erdek Belediyesi onaracak

Erdek´e bağlı Çakıl Mahallesi meydanındaki Atatürk anıtını Erdek Belediyesi onaracak.

Erdek´e bağlı Çakıl Mahallesi meydanındaki Atatürk anıtını Erdek Belediyesi onaracak.
Konuyla yakından ilgilenen Bandırma ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç´ın girişimleri sonucu Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, anıtın yapım maliyetini üstlendi. Sarı´nın rahatsızlığı nedeniyle geleme-yerek, konuyla ilgili talimat verdiği Erdek Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Gül, Panç ve anıtı onaracak heykeltıraş Hakan Şengönül´den bilgi aldı.
7 bin 500 liralık bir harcamayla onarılacak anıt hakkında bilgi veren heykeltıraş Şengönül, şunları söyledi:
?Yaptığımız incelemeler sonunda polyesterden yapılan anıtın kaidesini taşıyan demir ayakların, içine su girmesi nedeniyle çürüdüğünü belirledik. Onarılmazsa bu anıt çökecek. Bu nedenle anıtı taşıyan ayakları yeniden doldurarak güçlendireceğiz. Çalışmalarımız on günde tamamlanacak.?
Bilindiği gibi, yaklaşık bir yıl önce, anıtta Atatürk´ün elinde bulunan kılıç çürüyerek yere düşmüştü. Onarım sonucunda bu kılıç da yerine takılacak. 

Çakıl´daki Atatürk anıtı, 1994 yılında, o zamanlar köy olan şimdiki mahallenin muhtarı Ahmet Geçici tarafından yaptırılmıştı.
Hâlen muhtarlığını Ahmet Geçici´nin oğlu olan Mustafa Geçici yapıyor. Ancak Geçici´nin, babasının yaptırdığı bu anıtı onarmayı üstlenmeyi kabul etmediği öğrenildi.
Haber : Önder Balıkçı



Ali ER
9.09.2016 09:28:51
Yazıklar olsun Çakıl halkına!Oyları Ak partiye verirler,heykel onarımını CHP´ye yaptırırlar.Köy bütçesi o köye 10 tane daha heykel yaptırır oysa...

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli