Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çakıl Köyünde Kutlu Doğum etkinliği

Çakıl Köyünde Kutlu Doğum etkinliği

İlçemize bağlı Çakıl Köyünde Kutlu Doğum Haftası programı vardı. Erdek İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği Çakıl Köyü Camii ile bahçesinde düzenlendi.

İlçemize bağlı Çakıl Köyünde Kutlu Doğum Haftası programı vardı.
Erdek İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği Çakıl Köyü Camii ile bahçesinde düzenlendi.
Erdek Müftüsü İsmail Yalçın`ın fetva verdiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı.
Kutlu Doğum Programı camide Kuran-ı Kerimin okuması ile başladı. Daha sonra fetva vermek üzere kürsüye gelen Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, "Peygamber efendimizin doğum yıldönümünü çeşitli etkinliklerle, O`na olan bağlılığımızı, sevgimizi, muhabbetimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.
Onu anmak yerine anlamaya çalışacağız. Onu yaşamak için anlamak lazım diyerek konuşmasını sürdüren Müftü Yalçın, "Muhammed aynı zamanda muhabbettir. Ona olan muhabbetimizi yüreğimiz de gerçekleştireceğimiz hicretle kalıcı hale getireceğiz. En büyük sevgi ve muhabbet yürekte yapılanıdır. Bu kutlu doğum da yüreklerimizdeki tüm sahte sevgileri atıp Efendimizin sevgisiyle doldurabilirsek o zaman O`nu anlama ve yaşama şerefine erişebileceğiz. Unutmayalım ki Allah sevgisinin yolu Muhammed (s.a.v) sevgisinden geçer. Bu kutlu doğum`un yeniden doğuşumuza, uyanışımıza, Resulullah`ı doğru anlamamıza ve yaşamamıza vesile olması temennisiyle selam ve muhabbetle hepinizi selamlıyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.
Müftü Yalçın`ın, fetvanın son bölümünde duygu dolu anlar yaşarken göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.        
Çakıl Köyündeki programa; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, AK Parti yönetim kurulu üyelerinden Ömer Erdoğan, Necati Elmas, Bülent Özgü, Mustafa İlgen, Kemal Sağlam, Şefik Sarıarslan, Hüseyin Bölükbaş, Çakıl Köyü Muhtarı Mustafa Geçici, azaları ile köy halkı katıldı.
Törenin sonunda, konuklara kavurmalı pilav ayran ikramında bulunuldu.
AK Parti İlçe Başkanı Onay, halı sahayı inceledi
Kutlu Doğum Programı sona erdikten sonra AK Parti İlçe Başkanı Hikmet Onay, köy muhtarı ile birlikte yapımı devam eden halı sahanın son durumunu incelediler.
Futbol sahasının zeminine halı döşeme işinin kaldığını gören AK Parti İlçe Başkanı Onay, halı işinin kısa sürede alım ihalesinin yapılarak Çakıl Köyü gençlerine halı sahanın kazandırılmış olacağını açıkladı.
Çakıl Köyü Muhtarı Geçici`de, halı sahanın hizmete gireceği ilk gün Çakıl Köyü Gençleri ile AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı arasında maç yapma teklifi götürdüğünde, Onay, muhtarın maç teklifini kabul etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli