Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çakıl Köyüde içme suyu sevinci

Çakıl Köyüde içme suyu sevinci

İlçemizin en çok nüfusuna sahip Çakıl Köyü önümüzdeki aydan itibaren kesintisiz, sağlıklı içme suyuna kavuşuyor.

İlçemizin en çok nüfusuna sahip Çakıl Köyü önümüzdeki aydan itibaren kesintisiz, sağlıklı içme suyuna kavuşuyor.
Erdek İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, Çakıl Köyündeki içme suyu sondajının ENH Elektrik hattı ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı.
Elektrik işleri için verilen en düşük teklif olan 27.000 + KDV bedelle Kapıdağ Elektrik tarafından tesis edileceğinin kesinleştiği yapım işi ihalesi tamamlandığında Çakıl Köyü`nün içme suyu problemi tamamen sona erecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, geçen yıl Ağustos ayında Çakıl Köyünde gerçekleşen sondajda yeterli ve sağlıklı su bulunduğuna dikkat çekip, 400 haneli ve 1400 nüfusa sahip Çakıl Köyü sondajında 85 metre derinlikte saniyede 8lt su bulunmuştur" dedi.
İçme suyu sondajı devam ederken, beraberinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay`ında bulunduğunu, bol ve sağlıklı su sevincini hep birlikte köylülerle birlikte yaşadıklarını hatırlatan Kaygısız, geçen süreçte sondajın ishale hattını bitirmiştik. Bu haftada ENH hattı ihalesini yaptık. 2012 yazında Çakıl Köylülerimiz içme suyu yüzünde sıkıntı çekmeyecekler" şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay, "Çakıl Köyü İlköğretim Okulu bulunan, nüfusu göç etmeyen tek köyümüz. Yeni yapılan sondaj köylülerimize hayırlı uğurlu olsun" temennisinde bulundu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`da, göreve geldiği 3 yıldan bu yana sadece ilçenin değil, Kapıdağ`da kurulu tüm beldeler ve köylere de yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade edip, Çakıl Köyü halkının yakın bir zamanda kullanacağı içme suyunun hayırlı olmasını diledi. 
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false