Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BYEGM Basın merkezlerine yoğun ilgi

BYEGM Basın merkezlerine yoğun ilgi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekâtı´nın başladığı tarihten itibaren 4 gün içinde, Cilvegözü Sınır Kapısı´nda bulunan merkezde 79´u yabancı, 89´u yerli olmak üzere toplam 168 basın mensubunun akreditasyonunun yapıldığını belirterek, B

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekâtı´nın başladığı tarihten itibaren 4 gün içinde, Cilvegözü Sınır Kapısı´nda bulunan merkezde 79´u yabancı, 89´u yerli olmak üzere toplam 168 basın mensubunun akreditasyonunun yapıldığını belirterek, BYEGM´nin, gazetecilerin görevlerini kolaylaştırmak için destek olmaya devam edeceğini açıkladı.
Zeytin Dalı Harekâtı´nı yerinde görüntülemek isteyen 79´u yabancı, 89´u yerli olmak üzere toplam 168 basın mensubu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü´ne (BYEGM) akreditasyon yaptırdı.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, BYEGM tarafından Zeytin Dalı Harekâtı dolayısıyla bölgede görev yapmak isteyen basın mensupları için Reyhanlı ve Kilis´te birer basın merkezi kurduğunu bildirdi.
BYEGM´nin Zeytin Dalı Harekatı´nın başladığı andan itibaren üzerine düşen görevi gerçekleştirmek için hızla harekete geçtiğini aktaran Çavuşoğlu, giderek artması öngörülen yoğunluk için Cilvegözü Sınır Kapısı´nda kurulan basın merkezinde tüm tedbirlerin alındığını belirtti.
Çavuşoğlu, "Akreditasyon ve koordinasyon faaliyetleri BYEGM görevlileri tarafından sahada bulunan mülki ve askeri yetkililerle uyum içerisinde yürütülüyor. İnternet bağlantısının da bulunduğu mobil basın merkezi aynı zamanda basın mensuplarına haberlerini kurumlarına geçmeleri için imkân sağlıyor." dedi.
Ulusal ve uluslararası basın mensuplarının akreditasyon işlemleri tamamlanmadan gazetecilik faaliyetinde bulunmalarının hem can güvenliği hem de mesleki işleyiş noktalarında sorun oluşturacağına değinen Çavuşoğlu, kara harekâtının başladığı Kilis´te de bugün itibariyle bir basın merkezinin kurulduğunu ve faaliyete geçtiğine dikkati çekti. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli