Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Buzağı ölümlerinin önlenmesi için işbirliği protokolü imzalandı

Buzağı ölümlerinin önlenmesi için işbirliği protokolü imzalandı

Ülke hayvancılığının en büyük problemlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesi ile ilgili Balıkesir İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Buzağı, kuzu ve oğlak kayıplarını azaltma işbirliği protokolü" imza töreni gerçekleştirild

Ülke hayvancılığının en büyük problemlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesi ile ilgili Balıkesir İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Buzağı, kuzu ve oğlak kayıplarını azaltma işbirliği protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.
İşbirliği Protokolüne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Balıkesir Veteriner Hekimler Odası ortak oldu.
Programa Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkan Vekili Coşkun Gökoğlu ve konunun tüm tarafları ile çiftçiler katıldı.
Program, Balıkesir´in tanıtımı ile ilgili bir sinevizyon gösterimiyle başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, programda yaptığı konuşmada, genellikle büyük işletmelerde buzağı ölümlerinin görülmediğine işaret ederek ölüm oranlarının küçük ve orta ölçekli işletmelerde yüksek olduğunu söyledi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Tarımsal ve hayvansal üretimde Türkiye´de lider şehirlerden birisi olan Balıkesir´in buzağılar konusunda da buzağı ölümleri konusunda da oğlak ve kuzu ölümleri konusunda da Türkiye´ye örnek olacak noktada olması gerekiyor. Benim çiftçim Balıkesirli hemşerilerim her türlü hayvansal ve tarımsal üretimde işini çok güzel yapıyor, en iyisini en seviyeli, en uygun olan standarda en yakın olanı lezzetiyle tadıyla uluslararası standartlarda üretmeye gayret ediyor. Bizim buzağı ölümleri konusunda da doğal olarak diğer illere örnek gösterilecek il olmamız gerekiyor. Sizlerin sayesinde geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye ortalamasının epey altındayız, daha da iyi olmalıyız, Hayvancılığımızın geleceğini, hayvancılığımızın gelişmesini inşallah bu tür çalışmalarla sağlıklı bir zemine oturtacağımızı düşünüyorum." diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı