Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Büyükşehrin İmar Anayasası için kollar sıvandı

Büyükşehrin İmar Anayasası için kollar sıvandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, Balıkesir'in imar anayasası” olarak nitelendirilen İmar Yönetmeliği” üzerindeki çalışmalara başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, “ Balıkesir’in imar anayasası” olarak nitelendirilen “İmar Yönetmeliği” üzerindeki çalışmalara başladı.
Balıkesir Karesi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya, Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Yusuf Hocaoğlu, imar komisyonu üyeleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, ilçe belediyelerinden ilgili müdür-teknik ekip ve personeli katıldı.
İmar yönetmeliği üzerine çalışmaların yapıldığı toplantıda, Balıkesir il genelinde imar bütünlüğü sağlamak ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açmak maksadıyla, ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarıyla son şekli verilen “İmar Yönetmeliğinin” önümüzdeki ay yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacağı bildirildi.
Hocaoğlu: “İl genelinde imar bütünlüğü sağlanacak”
Balıkesir’in, büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte il genelindeki imar konularının bir bütünlük içerisinde ele alacak İmar Yönetmeliğinin önemine değinen Komisyon Başkanı Hocaoğlu, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin imar yönetmeliğini oluşturmak için bir araya geldik. Detaylı bir çalışma sonucunda yönetmeliğe son şeklini verdik. Bu yönetmelik, şehrimizde imar bütünlüğünü ve daha sağlıklı yapılaşmayı sağlayacak. Geniş katılımlı bir toplantı sonucunda ortaya çıkan bu yönetmeliği önü müzdeki ay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclise sunacağız.” açıklamasında bulundu.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı