Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Büyükşehri bu projesiyle 250 işsize iş sağlanacak

Büyükşehri bu projesiyle 250 işsize iş sağlanacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin toplum yararına hazırladığı projeyle 250 kişi istihdam edilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin toplum yararına hazırladığı projeyle 250 kişi istihdam edilecek.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İş Kur arasında istihdama dayalı bir işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 250 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını belirttiği protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Protokol hakkında bilgi veren Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, “ Toplum Yararına programların genel amacı, toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak olarak belirlenmiştir. Bu süre içerisinde çalışacak 250 vatandaşımızın ücretleri (Asgari Ücret) ve Sigorta Prim Giderleri İŞKUR bütçesinden karşılanacaktır. Bu amaçla 2014 yılı bütçesinden İl Müdürlüğümüze 833 bin 490 TL aktarılmış olup, program kapsamında İŞKUR’ un toplam katkısı 2 milyon 708 bin 842,50 TL’dir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur olmak üzere vatandaşımıza hizmet üreterek iş imkanı oluşturmak amacıyla program hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışanlarına ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca Toplum Yararına hazırlanan bu proje ile ilimizde ağaç dikimi, kavşak düzenlemesi, yol çalışmaları ve park ve bahçe düzenlemesi gibi çalışmalara İŞKUR tarafından destek verilmiş olacak ve bu program çerçevesinde 250 vatandaşımız 7 ay 24 gün iş imkanına kavuşacaktır. Programın Balıkesir’imize ve iş arayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Söz konusu programa İŞKUR’a kayıtlı 19 ila 65 yaş arası işsiz vatandaşlarımız başvurabilecek olup, programa başvuruların 30 Eylül 2014 ile 9 Ekim 2014 tarihleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı hizmet binasının giriş bölümünde yer alan İŞKUR Hizmet Noktasından alınacağı bildirildi.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı