Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir’in araç filosu her daim genç kalıyor

Büyükşehir’in araç filosu her daim genç kalıyor

Balıkesir Büyükşehir, toplu taşıma filosuyla Türkiye’ye örnek oluyor

Toplu ulaşımda kullanılan araç filosunu vatandaşlara en iyi, güvenli ve konforlu şekilde hizmet verebilmek adına her daim genç tutan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 58 yeni aracın hizmete alımını gerçekleştirdi. 2019 yılından bu yana toplu taşımada kullanılmak üzere toplamda 209 aracı hizmete alan Balıkesir Büyükşehir, Türkiye’nin en genç toplu taşıma araç filosuna sahip belediyelerinden bir tanesi konumunda.

220 hatta, bin 394 seferle günlük ortalama 33 bin yolcu taşıyan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu 20 ilçesine hizmet edecek şekilde yenileyerek her geçen gün toplu ulaşımı daha güvenli, kaliteli ve konforlu hale getiriyor. Türkiye’de, büyükşehir belediyeleri içerisinde toplu taşıma araçları filosu yaş olarak en genç belediyelerden bir olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bugün hizmete aldığı 58 toplu taşıma aracı da dâhil olmak üzere 2019 yılından bu yana toplamda 209 yeni aracı hizmete alarak vatandaşların hizmetine sundu.

Hizmete alım töreni gerçekleştirilen 58 adet otobüsün;12 adeti 26 oturan, 76 ayakta yolcu kapasitesine sahip 12 metre uzunluğunda olan birim adet fiyatı 3 milyon 750 bin TL, 36 adedi araç 25 oturan, 36 ayakta yolcu kapasitesine sahip 8,5 metre uzunluğunda birim adet fiyatı 2 milyon 750 bin TL, 10 adeti ise; 55 oturan yolcu kapasitesine sahip ilçeler ve şehirlerarası seyahate uygun 12 metre uzunluğunda birim adet maliyeti 5 milyon 734 bin TL olarak satın alındı.

1 MİLYAR LİRALIK KAMU YARARI

Yeni alımlarla birlikte 2019 yılından bu yana 209 yeni aracı bünyesine katan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada kullanılmak alınan araçlara yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptı. Önceden gerçekleştirdiği sipariş ve ödemelerle günümüz değeri 1,5 milyar lira olan araçlar, 3’te 1’i fiyatına alınarak kamu yararı sağlandı.

“BALIKESİR İÇİN AKIL YORUYORUZ”

Balıkesir’in yüzölçümü olarak bölgedeki en büyük il olduğunu; Bursa’nın 2, Kocaeli’nin 6, İstanbul’un ise 3 katı büyüklüğüne sahip olduğunu dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “2019 yılında göreve geldiğimizde, 2014 yılında yenilenmiş araçlarıyla hizmet veren hatlarımız vardı. Daha güvenli, huzurlu ve konforlu bir yolculuk nasıl yaptırabiliriz diye çalışmalar yaparak hizmet alımı ya da öz malımız olmadan kooperatifçilerimizle, şoför esnafımızla bu işi daha iyi noktalara nasıl getirebilirizi planladık. O günden bu güne hem akıllı kavşaklarımızla hem akıllı sinyalizasyon sistemiyle, duraklarımızla Balıkesir için akıl yoruyoruz. Geldiğimiz noktada şehrimizde 209 aracı yeniledik, yüzlerce akıllı durağı devreye aldık. Sinyalizasyonlarda yaptığımız yeşil hatlar, akıllı kavşaklar ve aynı zamanda akıllı sinyalizasyonla trafik yükünün ve araç sayısına rağmen bekleme sürelerini azalttık. Klimalı, konforlu, çevre dostu araçlarımızla hem öğrencilerimize hem de toplu taşımadan yararlanan tüm vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için gece gündüz arkadaşlarımız akıl yürütüyor. Hizmete alımını yaptığımız 58 yeni aracımız, herkese dokunacak. Söz verdiğimiz gibi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz daha ekonomik bir şekilde toplu taşıma araçlarımızdan yaralanacak. Başta Genel Sekreterimiz olmak üzere emeği geçen tüm personelimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ İSTEDİ YETKİLİ FİRMA 30 KİŞİLİK CENRO HEDİYE ETTİ

Konuşmasının ardından Başkan Yücel Yılmaz’a yetkili firma temsilcisi tarafından plaket takdim edildi. Kendisine plaket veren firma yetkilisinden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bir hediye vermelerini isteyen Başkan Yılmaz’ı kırmayan yetkili Centro Marka; 13 oturan, 17 ayakta yolcu kapasiteli aracı hediye etti.

“BELEDİYECİLİK ADINA ÇOK GÜZEL BİR HİZMET”

Belediye hizmetleri adına çok güzel bir açılış gerçekleştirdiklerini söyleyen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu “Balıkesir yaklaşık 14 bin 600 kilometrekarelik alanıyla 7 bin 500 kilometrelik bir yol ağıyla ve 1 milyon 260 bin nüfusuyla büyükşehir olan bir ilimiz. Böyle bir şehrin en ücra köşelerine kadar devletimizin hizmetini götürmek kolay değil. Belediyelerin temel hizmetleri vardır; kanalizasyon, içme suyu, parklar vs. en önemlisi de ulaşım hizmetidir. Artık çağımızın gerektirdiği günümüz koşullarında zamanın ne derece önemli olduğunu hep beraber görüyoruz. Bu anlamda belediyelerimizin sunduğu ulaşım hizmeti çok büyük önem arz ediyor. ‘Ulaşamadığın yer senin değildir.’ diyen bir medeniyetin mensubuyuz. Hizmete alacağımız bu 58 aracımız da vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. İşte bugün bu hizmetlerin yerel yönetim adına yerel yönetim adına güzel bir sonucunu da ilimizde görmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“BALIKESİR’DEKİ DEĞİŞİM ÖRNEK OLSUN”

Iveco adına konuşmasını gerçekleştiren firma yetkilisi Sedat Çınar “Balıkesir’de gördüğümüz bu değişimin birçok ile örnek olmasını diliyorum. Ciddi bir atılım, ciddi bir gelişim. Çevre dostu yeni otobüslerin Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir’ filosu kalıyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı