Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Büyükşehir’den suya % 60 zam

Büyükşehir’den suya % 60 zam

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi suya % 40 ile % 60’lık değişen oranlarda zam yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi suya % 40 ile % 60’lık değişen oranlarda zam yaptı. 
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zammın ardından yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik buhranın vatandaşlar için dayanılmaz bir noktaya geldiğini söyledi.                             
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP, İYİ Parti ve Bağımsız Meclis üyelerinin bütün itirazlarına, eleştirilerine ve ret oyu vermelerine rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla, kırsal sulama su fiyatlarına % 40, mesken ve işyerlerine % 60 oranında zam yapıldığını belirten Akın, AK Partinin yanlış yönetimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve BASKİ’nin milyarlarca lira borcunun Balıkesirlilere ödettirilmek istendiğini öne sürdü. 
Akın, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Belediyenin ve BASKİ’nin borçları suya zam olarak vatandaşın faturalarına yansıtıldı. İyi polis kötü polisi oynayan bir iktidar var. Erdoğan ‘indirim’ diyor AK Partili belediyeler ‘bindirim’ yapıyor. Son örnek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zamdır. ‘AK Parti iktidarı yaparsa zam yapar’ diye boşuna demiyoruz. İktidarın zamları zulme dönüştü. Vatandaşlarımıza ‘rahat bir nefes aldıracağız’ diyenler Balıkesir’e dönüp bir baksınlar. Bu zam kararı derhal geri çekilmeli.” 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir’
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false