Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Büyükşehir’den bin çiftçiye tohum desteği

Büyükşehir’den bin çiftçiye tohum desteği

Çiftçiye sağlanan tohum desteğinden Erdek’li çiftçilerde faydalandı.

Çiftçiye sağlanan tohum desteğinden Erdek’li çiftçilerde faydalandı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde; Savaştepe, Erdek, Marmara, İvrindi ve Balya’da Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı aktif 1000 çiftçiye tohum desteği sağladı. 
Balıkesir ekonomisinin can damarı tarımı önceleyen yatırımlarını ara vermeden devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin maliyetini azaltacak ve üretimini artıracak desteklerini sürdürüyor. Savaştepe’den 250, İvrindi’den 260, Erdek ve Marmara’dan 300 çiftçiye mısır tohumu dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Balya’dan 190 çiftçiye Badalan Fasulye tohumu dağıttı. 
Mısır tohumlarını “Damla Sulama ile Mısır Yetiştiriciliği” projesi kapsamında dağıttıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, iklimi ve verimli ovalarıyla tarım cenneti olan Balıkesir’i hak ettiği noktaya getireceklerini söyledi. 
Tohum dağıtım törenlerine; İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İvrindi Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Demir ve üreticiler katıldı. 
Haber Merkezi



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false