Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyükşehir´den Gönen´e 3 dev yatırım

Büyükşehir´den Gönen´e 3 dev yatırım

Gönen İlçe Arıtması Mayıs´ta hizmette, Otogar Projesi ihale aşamasında, Meydan Projesinin ise startı verildi.

Gönen´in 90 kırsal mahallesine yatırım ve hizmetleriyle dokunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, ?Cumhuriyet Meydanı ve Otogar Projesiyle? Gönen merkezi nakış nakış işlemeye hazırlanıyor. Arıtmanın Mayıs ayında faaliyete gireceğini, otogar ve meydan projesinin de bu sene içerisinde ihale edileceğini açıklayan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ?Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur´a Gönen´e göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Gönen çiftçisini ve tarımsal üretimini de desteklediğini kaydeden Başkan Yakar, ?Gündoğan ve Buğdaylı mahallemize selektör desteği veren Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz, 3 kırsal mahallemize süt soğutma tankı, 9 kırsal mahallemize buzağı kulübesi, Gönen merkez ve 13 köyümüze polen tuzaklı kovan altlığı, 10 köyümüze yangın söndürme tankeri desteğinde bulundu. Bu sene 8 köyümüze daha yangın söndürme tankeri dağıtılacak? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, Gönen´e 1 milyon lira tutarında kilit parke taş desteğinde bulunduğunu, kilit parke taşların kırsal mahalleler ve Gönen merkezde çevre düzenlemesi ve kaldırım çalışmalarında kullanıldığını anlatan Başkan Yakar, ?Arıtma tesisi inşaatı kapsamında Gönen merkeze 25 km´lik kanalizasyon hattı çekilecek, bunun 15 km´si döşendi. Kırsal mahallelerimize bu sene 80 km´lik stabilize yol çalışması, 13 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre de içme suyu hattı döşenecek? dedi.
Büyükşehir Belediyesinin 100. Yıl Mahallesine 400 bin lira tutarında park ve dinlenme tesisi kazandırdığını da hatırlatan Başkan Yakar, ?Kapatılan Sarıköy Belediyesi hizmet binasının mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından Gönen Belediyesine verildi. Gönen-Bandırma yoluna yapılacak olan Gönen Yeni Otogarının projesi hazır, bu sene ihale edilecek. Aynı şekilde altı 92 araçlık otopark olarak düzenlenecek olan Gönen Meydan düzenlemesinin çalışmasını başlattık. 19 milyon liraya mal olan ve Gönen Çayına hayat verecek Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin ilçemizdeki en büyük ve önemli yatırımların başında yer alan Gönen Şehir Arıtması inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor, Mayıs ayında hizmete girecek.? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir Gönen yatırım
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli