Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehirden Gönen´e 10 milyon liralık proje

Büyükşehirden Gönen´e 10 milyon liralık proje

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gönen merkeze yatırım hamlesini başlattı.

Ömer Seyfettin Meydanı düzenlemesine kısa zamanda başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, altı otoparklı Cumhuriyet Meydanı projesi için de düğmeye bastı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Gönen´e estetiğiyle örnek gösterilecek bir meydan kazandırılacağını müjdeleyen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 10 Milyon liralık Meydan Projesiyle Gönen´deki otopark sorununa da çözüm getirileceğini açıkladı.
Hükümet Binası taşınacak, Askerlik Şubesi kaldırılacak. Atatürk Caddesi araç trafiğine kapatılacak. Cumhuriyet Meydanı yıkılıp, en az iki kat büyütülecek. En 10 milyon liraya mal olması beklenen Gönen Cumhuriyet Meydanı projesinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirileceğini belirten Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, projenin de Balıkesir Büyükşehir Belediyesince hazırlanacağını bildirdi.
Yeni düzenlemeyle Cumhuriyet Meydanın en az iki kat büyütüleceğine işaret eden Başkan Yakar, yeni projenin en önemli noktasını ise ?Büyükşehir Belediyemiz tarafından, Gönen´e, estetiği ve şıklığıyla örnek gösterilecek bir meydan kazandırılacak. Projenin en önemli ayrıntısı ise, yeni yapılacak Cumhuriyet Meydanın altının tamamen otopark olması. Meydan düzenlemesiyle otopark sorununa da çözüm getiriliyor.? sözleriyle açıkladı.
Cumhuriyet Meydanı projesini Büyükşehir Meclisinden geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, Ömer Seyfettin Meydanın da düzenleme çalışması başlatacağını bildiren Yakar, ?Bizim için çok önemli olan diğer meydanımız Ömer Seyfettin Meydanı da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeniden düzenlenecek ve genişletilecek. Çarşı Camii önünden itibaren başlatılacak meydan düzenlemesine birkaç ay içerisinde başlanacak.? açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false