Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir´den engellilere araç dağıtımına devam

Büyükşehir´den engellilere araç dağıtımına devam

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi´nin talebi doğrultusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 7´si akülü toplam 16 tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi´nin talebi doğrultusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 7´si akülü toplam 16 tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara dağıtıldı.
Tekerlekli sandalye dağıtım törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Zeki Uslu ve engelli vatandaşlar katıldı. Engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla ile yakından ilgilenen Başkan Uğur, ?Yedi tanesi akülü diğerleri normal toplam 16 tekerlekli sandalye dağıtacağız. İhtiyaçlara göre bu araçları temin ediyoruz. Her engelli vatandaş akülü araçları kullanamıyor. Biz her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Onları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Toplu taşıt araçlarını engellilere uyumlu hale getiriyoruz. Taşıtları engellilere uyumlu hale getirdikten sonra durakları da bu araçlara uygun hale getireceğiz. Bunu Balıkesir merkezin yanı sıra ilçelerimizde de yapıyoruz. Ayvalık´ta da bu doğrultuda bir çalışmamız var. Ayvalık Belediye Başkanımız Rahmi Gencer´de bugün aramızda yer alıyor. Ramazan ayı içerisinde iftar programında engellilerimizle ve aileleriyle buluştuk. Daha önce piknikte bir araya gelmiştik. Evlerinde ziyaretlerini yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız. Ben bugünden engellilerimizin, ailelerinin ve Balıkesirlilerin Ramazan Bayramını kutluyorum.? dedi.
Uslu: ?Başkan Uğur´a teşekkür ediyoruz?
Balıkesir Büyükşehir Beledi yesi´nin engellilerin sorunlarına gidermek anlamında her türlü girişime destek verdiğini dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, ?Dezavantajlı grupların düne gelene kadar ötekileştirilmiş, yok sayılmış insanların temsilcisi olarak bugün yitirilmiş onurumuzun iade edildiğini düşünüyorum. Erişile bilirlik konusunda başkanımız çok duyarlı. Toplu taşıt araçları olsun, kaldırım ve yollar olsun engellilerin her türlü ihtiyacına göre dizayn edilmesi ve bu hassasiyete öncelik tanınması bizim için çok büyük gelişme. Artık biz engelliler olarak toplumun dışında bir grup değil, toplumun ve sosyalleşmenin tam içerisindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz? dedi.

haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli