Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Büyükşehir Belediyesi Çay Deresi Islah Projesini başlattı

Büyükşehir Belediyesi Çay Deresi Islah Projesini başlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan ve kente bambaşka bir görüntü kazandıracak Çay Deresi Islahı Projesi start aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan ve kente bambaşka bir görüntü kazandıracak Çay Deresi Islahı Projesi start aldı. Mayıs ayında ihalesi yapılacak olan Çay Deresinde ıslah ve rekreasyon çalışmalarıyla ilgili hazırlıklar başladı.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilen ekipler bölgede çalışmaya başladı. Proje çerçevesinde Kaya Avni Sağlıkçı Parkurundaki açılması gereken alanlardaki ağaçlar özel makinalarla sökülüp kökleri de korunarak rekreasyon bölgesinde başka bir yere naklediliyor.
Titizlikle yürütülen bu işlemler tek bir ağaç dahi kesilmeden yapılırken, sökülen ağaçlar nakledildikleri bölgede yine özel olarak hazırlanan yerlerine dikilerek yeşil alanlar oluşturuluyor.
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığından verilen bilgide, Şu ana kadar sökülen 10 adet ağaç var. Çay Deresi Projesi kapsamında ağaçların kökleri her ne kadar korunsa da zarar görmemesi için bu işlemler yapılmaktadır. Çay Deresi Projesi ile ilgili yapılacak çalışmalarımızı görselleriyle birlikte çok yakında halkımızla paylaşacağız” denildi.
Uğur: CHP ağaçları katleder biz naklederiz”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yapılan bu çalışma ile doğayı ve çevreyi nasıl koruduklarının bir defa daha gözler önüne serildiğini vurguladı.
Bu konuda yapılabilecek bazı spekülasyonların önüne geçmek için kısa bir açıklama yapan Uğur, Çay Deresi Islahı Projemizi hayata geçiriyoruz, bunun için gerekli hazırlıklar tamamlanmak üzere, çalışmalara start verdik. Bu kapsamda Kent Estetiği Dairemize bağlı ekipler bölgede bazı ağaçları nakledilmek üzere bu iş için özel aldığımız makinalarla köklerinden söküp başka bir yere naklediyorlar. Bu işlemler sırasında hiçbir tane ağaç kesilmemiştir. Ağaçları nakledip hazırlanan yerlerine dikiyorlar. Biz CHP'li Yalova Belediyesi ve diğer CHP belediyeleri gibi ağaçları katletmiyoruz. Yerinden söküp taşıyor ve aynı şekilde dikiyoruz. CHP katleder, biz ise naklederiz. Çevreyi, doğayı, yeşili koruyan anlayış ile çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” diye konuştu.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu