Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başkanlık yaptığı toplantıda Soma madeninde hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Uğur, Soma'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başkanlık yaptığı toplantıda Soma madeninde hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Uğur, Soma'da meydana gelen maden kazasında çok sayıda maden işçisini kaybettik. Kazanın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak makineler, ekipman ve ihtiyaç duyulan personeller ile birlikte Soma'ya gönderdik. Halen bazı personellerimiz orada görev yapmakta. İtfaiye Dairemizden 5 kurtarma aracı 18 personel ile birlikte bölgeye gönderdik. Ayrıca ilçe belediyelerimizde olan 18 cenaze aracını da kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeye sevk ettik” dedi. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Meclisinde bulunan AK Parti, CHP ve MHP grubu ortak olarak taziye mesajı yayınlayarak kamuoyuna ilan etti.
Toplantıda bir önceki toplantının tutanağı meclis üyelerine dağıtıldı ve oylandı.
BİRLİKLERE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Meclis toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği ile Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ile Mücadele Birliği'ne üye seçimleri yapıldı. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu Türkiye Belediyeler Birliği üyeliğine seçilirken, Ak Parti Bandırma Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Özdemir de Marmara Belediyeler Birliği üyeliği ile Bandırma İnsan Hakları Kurulu'na seçildi.
GÖNEN BELEDiYESİ'NE EKŞİDERE ÖDENEĞİ
İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan Ekşidere Dağ Ilıcası'nın Büyükşehir Belediyesi kurulması ardından Gönen Belediyesi'nin kullanımına devredilmesi ile bu tesislerin yeniden yapılandırılması amacıyla Gönen Belediyesi'ne 1 milyon 35 bin TL ek ödenek tahsis edildi.
ATANAN PERSONELLER BELLİ OLDU 
Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görevlere atanan üst düzey personeller hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi. Buna göre; Abdullah Gülden İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkan Vekilliğine, Sefer Atak Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekilliğine, Ayhan Arık Fen İşleri Dairesi Başkan Vekilliğine, Hüseyin Deniz İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan Vekilliğine, Metin Ermiş Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkan Vekilliğine, Bülent Yıldızlı Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkan Vekilliğine, Erdoğan Kaya Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan Vekilliğine, Nazım Ergelen İtfaiye Dairesi Başkan Vekilliği ve Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkan Vekilliğine, Mahmut Ayan Zabıta Dairesi Başkan Vekilliğine, Şinasi Yılmaz Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekilliğine, Ayşin Şirvancı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekilliği, Şaban Akkol Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı, Şükrü Aykurtlu Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı, Gürkan Kurtbay Özel Kalem Müdürü olarak atandı.
Toplantıda ayrıca Balıkesir Belediyesi'nin 2013 yılı kesin hesap raporu görüşüldü. Buna göre gelir 159 milyon 150 bin 990 lira olarak belirlenirken, gider 265 milyon 214 bin 930 lira olarak belirtildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli