Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir Kimsesizlere ve Yaşlılara Sahip Çıkıyor

Büyükşehir Kimsesizlere ve Yaşlılara Sahip Çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi'nde ikamet eden yaşlılara kış öncesinde grip aşısı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi’nde ikamet eden yaşlılara kış öncesinde grip aşısı yapıldı. Kimsesi olmayan bakıma muhtaç yaşlılara sıcak bir yuva imkanı sunan Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi’ndeki 35 yaşlı aşılandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kimsesi olmayan bakıma muhtaç yaşlılara sahip çıkıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ve Sosyal Destek Merkezi’nde ikamet eden 35 yaşlıya kış ayları öncesinde tedbir amaçlı grip aşısı yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak 18-60 yaş arasında kimsesi olmayan vatandaşlara geçici olarak misafir eden Sosyal Destek Merkezi’nde yedi, 60 yaş üstü maddi durumu iyi olmayan vatandaşların kaldığı Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi’nde 28 kişinin aşılarını Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki hemşireler tarafından yapıldı. Sosyal Destek Merkezi ve Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi’nin faaliyetleri ve grip aşısı hakkında bilgi veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Bilge Ergelen, “Sosyal Destek Merkezimiz, 18-60 yaş arasında kimsesi olmayan bakıma muhtaç erkeklerin geçeci olarak kaldıkları bir yerdir. 35 kişilik kapasitesi vardır. Daire Başkanlığımıza yapılan başvurular sonrasında buraya gelen kişiler geçici olarak Sosyal Destek Merkezi’mizde kalıyor. Kişisel bakımları ve tüm ihtiyaçları burada karşılanıyor. Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi ise kimsesi bulunmayan ve maddi geliri olmayan 60 yaş üstü vatandaşların düzenli olarak kaldığı bir yerdir. Bu iki kurumda da bakıma muhtaçlara ve yaşlılarımıza sıcak yuva imkanı sağlıyoruz. Kış ayı öncesinde de tedbir amaçlı grip aşılarımızı yaptık” dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli