Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Büyükşehir Genel Sekreterliğine Mehmet Bozdemir atandı

Büyükşehir Genel Sekreterliğine Mehmet Bozdemir atandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'a danışmanlık yapan Mehmet Bozdemir, Büyükşehir Genel Sekreterlik görevine getirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’a danışmanlık yapan Mehmet Bozdemir, Büyükşehir Genel Sekreterlik görevine getirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un Danışmanı olarak görev yapan Bozdemir’e, Başkan Uğur, yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunup başarılar diledi.
Büyükşehir Genel Sekreterlik görevine getirilen Mehmet Bozdemir Kimdir?
Mehmet Bozdemir 1966 yılında Balıkesir’de doğdu. 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Kimya Mühendisliği’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Bozdemir, ayrıca, 1989 – 1992 yıllarında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde Yüksek Lisans eğitimi ile çift ana dal yaptı. 1993 ila 2005 yılları arasında pek çok eğitime katılan Bozdemir, 1987 yılında TSE Standart Hazırlama Dairesi Başkanlığında Raportör olarak görev aldıktan sonra TSE bünyesinde uzman, eğitimci ve başdenetçi, İthalat Dairesi Başkanlığında şube müdürü, Kalite ve Sistem Belgelendirme Dairesi’nde uzman, TSE Başkanlık Müşaviri, TSE Sistem ve Belgelendirme Merkez Başkanı, TSE Genel Sekreter Yardımcısı, TSE İş Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı. Bozdemir’in, “Sondaj Bentonitlerinin Aktifleştirilmesi (Ankara, 1993. Yüksek Lisans Tezi), “Kömürde Alternatif Bir Yakma Sistemi - Akışkan Yataklı Yakma” TSE Bülteni, 1993) ve “Activated Bentonite” (Clay Science, 1994) yayınları bulunmaktadır.
TSE Başkanlık Müşaviri iken 2014 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur tarafından ‘Danışman’ kadrosuna alınan Mehmet Bozdemir, 28 Ekim 2014 tarihinde TSE Başkanlığından alınan muvafakatnamesinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur tarafından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı. Daha önce Ali Osman Sali’nin bulunduğu bu görevi Sali’nin emekliliğini isteyip ayrılmasının ardından Nazım Ergelen vekaleten yürütüyordu.
Yeni Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” şiarı ile hizmet edeceklerini belirtirken, memleketi olan Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Sayın A. Edip Uğur’un ekibinde görev yapacak olmanın heyecanını, kıvancını ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Bozdemir İngilizce biliyor.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu