Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Büyükşehir, futbol turnuvası malzemelerini dağıttı

Büyükşehir, futbol turnuvası malzemelerini dağıttı

Balıkesir'de düzenlenecek ‘Mahalle Ligi Futbol Turnuvası' malzemeleri takımlara dağıtıldı.

Balıkesir’de düzenlenecek ‘Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’ malzemeleri takımlara dağıtıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Mahalle Ligi Yıldız ve Gençler Futbol Turnuvası’nın teknik toplantısı, kura çekimi ve malzeme dağıtımı Salih Tozan Kültür Merkezi’nde yapıldı.
28 Eylül Pazar günü saat 14.00’te İmam Hatip Lisesi Halı Sahası’nda Balıkesir- Somali karmalarının dostluk maçıyla başlayacak turnuva öncesinde Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Hocaoğlu turnuvaya katılacak takımlara malzeme dağıttı.
Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Hocaoğlu’nun katıldığı toplantıya mahalle muhtarları yoğun ilgi gösterdi.
Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora teşvik etmek amacıyla yapılan turnuvanın malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlara ve sporculara teslim edildi.
Bu yıl ilkini yapacakları turnuvayı önümüzdeki yıllarda il geneline yaymayı düşündüklerini ifade eden Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Hocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Müdürlüğü’nün çalışmaları ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün desteğiyle 40 mahallede 2 bin sporcuyu hedeflediğimiz bir turnuva planlıyoruz. Gençlerimizi spora alıştırmak, kötü alışkanlarından uzak tutmak ve topluma faydalı birer sporcu olmak amacıyla böyle bir turnuva yapıyoruz. Gençlerimizin turnuvada giyeceği kıyafet ve ekipmanları karşılıyoruz.” dedi.
Turnuva 45 gün sürecek
Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nın teknik detayları hakkında bilgi veren Spor Şube Müdürü İrfan Sarıgül, 28 Eylül Pazar günü saat 14.00’te Balıkesir-Somali karmalarının maçıyla başlayacak turnuvanın 45 gün süreceği ve haftada 60 maçın oynanacağını söyledi.
Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“28 Eylül Pazar günü saat 14.00’te İmam Hatip Halı Sahası’nda Balıkesir karmasıyla Somali karması arasındaki ilk maçla açılışımızı yapacağız. Bayramdan sonra 6 tane halı sahada maçlarımız devam edecek. 45 gün sürecek turnuva boyunca haftada 60 maç oynanacak. Biz 150 takımın turnuvada olacağını düşünüyoruz. Hedefimiz 2 bin sporcuya ulaşmak. Önümüzdeki yılda Balıkesir’in tüm ilçelerini de kapsayacak turnuva kapsamında 40 bin sporcuya ulaşmak istiyoruz. Burada en büyük maddi-manevi desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’dur. Kendisine müteşekkiriz” dedi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli