Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir Cumhuriyet’in ulu çınarlarını unutmadı

Büyükşehir Cumhuriyet’in ulu çınarlarını unutmadı

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi üyeleri Cumhuriyet’in İlan edilişinin 100. Yılı sebebiyle Balıkesir İl sınırları içinde yaşayan Cumhuriyet ile aynı yıl doğumlu vatandaşları ziyaret etti.

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi üyeleri Cumhuriyet’in İlan edilişinin 100. Yılı sebebiyle Balıkesir İl sınırları içinde yaşayan Cumhuriyet ile aynı yıl doğumlu vatandaşları ziyaret etti.     Ziyaretler sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Cumhuriyet’in ayakta kalan ulu çınarları Cumhuriyet’in ilk dönemine ait çocukluk anılarını ve büyüklerinin anlattıkları Kurtuluş Savaşı anekdotlarını kendilerini ziyarete gelen Şehre Vefa Meclisi Üyelerine anlatarak geçmişi yad ettiler.

Ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi  Başkanı  Gökmen Karadağ, ‘Bu projemizin fikir babası aslında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’dır. Kendisi ile yaptığımız bir görüşmede böyle bir çalışma yapmamızın anlamlı olacağını ifade etmesi ile bu projeye start verdik. İlk olarak il sınırlarımız içersinde ikamet etmekte olan 1923 yılı doğumluları tespit ederek işe başladık. Yaptığımız araştırma sonucunda 14 ilçemizde 24 vatandaşımızı tespit ettik ama ne yazık ki 7 tanesi sağlık problemleri nedeniyle ziyarete uygun değildi. Bizde Karesi, Balya, Kepsut, Burhaniye, Edremit ve Susurluk ta bulunan kıymetli büyüklerimizin aileleri ile muhtarlarımız vasıtasıyla irtibata geçerek ziyaret talebimizi ilettik. Sağ olsunlar hiçbiri davet talebimizi geri çevirmedi. Yaptığımız ziyaretler kah hüzünlü anıları kah eğlenceli anıları dinledik. Ziyaretlerimiz esnasında en vurucu an götürdüğümüz hediyeler arasında olan şanlı Türk Bayrağımızı çıkardığımızda 100 yaşındaki ulu çınarların gözyaşlarını tutamamasıydı. Bizlerde bu sahne karşısında duygu dolu anlar yaşadık. Onların bu ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti görünce bizler de ziyadesiyle mutlu olduk. Bu vesileyle Cumhuriyet’i bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi şükran, minnet ve dualar ile yad ederken. Al bayrak altında olmaktan gurur ve onur duyan tüm aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.” dedi.


 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı