Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Büyükşehir Belediyesinde tarım sektörüne destek

Büyükşehir Belediyesinde tarım sektörüne destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü arasında “Tarımsal İşbirliği” protokolü imzalandı.
Zeytin sineğiyle mücadelesiyle zeytin üreticilerinin yüzünü güldüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal kesime yönelik ikinci önemli projesinin imza törenine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü İrfan Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sakin, Tarım Kredi Kooperatifi Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, üretici dernek ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Güvendi: “Birlikte çözüm üreteceğiz”
Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Genel Müdürü İrfan Güvendi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle yaptıkları protokolün Balıkesir çiftçisinin gelişimine katkı sunacağını söyledi,
Genel Müdür Güvendi, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız protokolle çiftçilerimize daha iyi hizmet etmeye ve onların eğitim düzeyini arttırmaya çalışacağız. Çiftçiye daha iyi hizmet nasıl götürebiliriz? Çiftçilerin nasıl daha fazla kazanç elde ettirebiliriz? Çiftçilerimiz üretim esnasında girdilerini daha ucuza nasıl sağlatabiliriz? Bunun gayreti içinde olmalılar. Bu gayretin daha efektif olması için birlikte hareket edip birlikte çözüm üreteceğiz. Bunun yanı sıra tüm Türkiye’ye yem üreten bir şirketimiz var. Bu şirketin genel müdürlüğünü de Balıkesir’e taşıyacağız” dedi.
Başkan Uğur: “Sadece yol kanalizasyon yapmıyor, tarımsal kesimi de destekliyoruz”
Uğur, büyükşehir belediyesi olarak sadece şehir merkezlerini değil kırsal bölgelere yönelik projelerinin de olduğunu söyledi.
Zeytin sineğiyle mücadele kapsamında hem üreticilere hem de Türkiye’ye değer kattıklarını vurgulayan Başkan Uğur, “Balıkesir tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden biri. Türkiye’yi doyuran il. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sadece yol ve kanalizasyon yapmıyor tarımsal kesimi de destekliyoruz. Onun için bu işbirliğini gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kırsal dairemizi çiftçimize destek olmak için kurduk. Kırsal Dairemiz geçen yıl zeytin sineğiyle mücadeleyi başlattı. 3,5 milyon lira harcadık ama çiftçimizin cebine daha fazla para girdi. Zeytinyağının kalitesinin artmasıyla çiftçilerimiz daha çok para kazandı. Çiftçilerimize olan desteği devam ettireceğiz” dedi.
Vali Yaman: “Balıkesir’e hayırlı uğurlu olsun”
Balıkesir’in Türkiye’yi doyuran il olduğunu belirten Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal kesime destek veren projelerinden dolayı kutladı.
Konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Genel Müdürü İrfan Güvendi “Tarımsal İşbirliği” protokolünü imzaladı.



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli