Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesi teyakkuzda

Büyükşehir Belediyesi teyakkuzda

Balıkesir Büyükşehir Bele diyesi ekipleri, kar nedeniyle teyakkuza geçerken, hazır lanan binlerce kumanya yollarda mahsur kalan vatandaşlara dağıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Bele diyesi ekipleri, kar nedeniyle teyakkuza geçerken, hazır lanan binlerce kumanya yollarda mahsur kalan vatandaşlara dağıtıldı.     

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Altıeylül ve Karesi Belediyeleri kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşların yardımına yetişti.
Belediyeler tarafından hazırlanan binlerce kumanya sürücülere ve beraberindeki yolculara ulaştırıldı.
Balıkesir’de geçtiğimiz günden itibaren aniden bastıran kar yağışı ilerleyen saatlerde yoğunluğunu artırdı. Tipi şekline dönen yağış nedeniyle Balıkesir’in Karesi ve Altıeylül ilçelerindeki birçok kırsal bölgede yollar kapanırken, elektrik kesintileri yaşandı.
Balıkesir’i İzmir ve Bursa-İstanbul güzergahlarına bağlayan karayollarında en başta kar yağışından daha sonra ise sürücülerin dikkatsizliği ve tedbirsizliklerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı ulaşımda sıkıntılar yaşandı.
Yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıtıldı
Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir karayolları ile Bigadiç Kavşağı, Dursunbey yolu, Savaştepe yolu ve diğer bölgelerde mahsur kalan vatandaşlara zabıta ekipleri tarafından kumanyalar dağıtıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlıkları lojistik merkez haline getirilerek buralarda hazırlanan kumanyalar yollarda beklemek zorunda kalan vatandaşlara ulaştırıldı.
20 bine yakın kumanyanın belediye ekipleri tarafından vatandaşlara ulaştırıldığı, yardımların mahsur kalan vatandaşlar tarafından tüm olumsuzluklara rağmen memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’da, beraberinde Vali Mustafa Yaman olduğu halde ulaşımda sıkıntı yaşanan güzergahlarda incelemelerde bulunurken, çalışmaları yakından takip ettiler.
Balıkesir-İzmir karayolunda Aksihar’a yakın Çanakçı Rampasında bazı TIR’ların ve ters yöne giren araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar yoldaki ulaşım sıkıntısını artırdığı tüm bu sorunların giderilmesi için seferber edilen ekiplerin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdükleri öğrenildi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli