Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlığında yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlığında yapıldı.
53 gündem maddesinin görüşüldüğü Ekim 2014 ayı meclis toplantısında elim bir kaza sonucunda hayatını kaybeden Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şevket Barkır’dan boşalan görevler için yeni üyeler belirlendi.
Buna göre; Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan önergeler sonucunda yapılan oylamayla Şevket Barkır’dan boşalan Encümen Daimi Üyeliğine Yusuf Hocaoğlu, Yedek Katip Üyeliğine Mehmet Akar, Tarife Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine Dinçer Orkan seçildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri doğrultusunda bazı gayrimenkullerin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi ve yatırım programına ek olarak alınması konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarında görüşülmesi kabul edildi.
İlçe belediyeleri sınırları içerisinde yer alan ana yollar, büyük rekreasyon alanları ve büyük meydanların Büyükşehir Bele diyesi’ne bırakılması konusunun görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki 61 işyerinin kiralama işlemi yetkisi yapılan oylamayla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Encümenine verildi.
Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Balıkesir Ziraat Odası Başkanlığı’nın kullandığı “Avlulu Kargir Gazhane” vasıflı binanın kullanımı sonlandırıldı. Bu binanın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılacak meslek edindirme kurslarında (Balmek) kullanılması için çalışmaların başlatılması kararı alındı.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli