Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Erdek'teydi

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Erdek

Başkan Edip Uğur, muhtarları dinledi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Erdek'e geldi. Uğur, önce Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) ilçe başkanlığını ziyaret etti. 
Uğur, parti binasının girişinde Sude Sever isimli küçük bir kız çocuğunun kendisine sunduğu çiçek demeti ile karşılandı. Uğur, burada, yanına AKP İlçe Başkanı Murat Sever ve önceki Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'ı alarak partililerle sohbet etti. Partililer, bu sohbette Uğur'a, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın uygulamaları ve davranışlarından şikayet ederek, bu duruma müdahale etmesini istediler. Uğur, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
30 Mart yerel seçiminin üzerinden 3 ay geçti. Bu seçimde biz, Balıkesir'de daha önce 9 olan belediye sayımızı, Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere 15'e çıkardık. Hüseyin Aysan kardeşimiz, Erdek'e çok iyi hizmetler vermesine rağmen Erdek'in özelliklerinden dolayı seçimi kazanamadı. Olsun, Büyükşehir Belediyesi de bizde. 
 Sorumluluklarımız fazla. Önümüzde çok önemli bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ülkemizde henüz seçim havası yok. Ancak Ramazan ayı geçtikten sonra seçim havasına gireriz. Tabii ki oyumuzu Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğiz. Bu seçimde halk, ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Bu seçimle de millete güvenmeyenler, korku Cumhuriyeti yaratanlar yine yenilgiye uğrarken, eski Türkiye dönemi de kapanacak.”
BALIKESİR'E 12 YILDA 11 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI
12 yıllık AKP iktidarı döneminde Balıkesir'e 11 katrilyonluk yatırım yapıldığına dikkati çeken Uğur, halen Balıkesir merkezde, bin yataklı bir hastanenin 250 trilyon liralık bedelle yapımının sürdüğünü belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin, 3-5 ay içinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla işler duruma gelmesinin ardından ilçelere de önemli hizmetler götüreceğini vurgulayan Uğur, şöyle konuştu:
Büyükşehir Yasası'na göre sahildeki dolgu alanları Büyükşehir'indir. Yasaya göre, Milli Emlak'a ait yerler ise Büyükşehir Belediyesi'ne kiralanabilir. Şimdi Milli Emlak'a ait yerlerin belirlemesini de yapıyoruz. Balıkesir'de, Orman Genel Müdürlüğü'nden aldığımız 440 dönümlük yeri, hayvan barınağı durumuna dönüştüreceğiz. Burada sokak hayvanlarının kısırlaştırılması da yapılacak.”
ERDEK'E PARKOMAT GELİYOR
Erdek'te, yakında parkomat uygulamasını başlatacaklarını belirten Uğur, Parasını veren vatandaş, bu parkomatlardan yararlanacak” dedi. Balıkesir'in 300 metrelik kıyı şeridi ve 27 adası bulunduğuna da işaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'yı kendisine şikayet eden partililere, Siz hiç moralinizi bozmayın, Erdek'in önü açık” diye konuştu.
Uğur'dan önce konuşan AKP İlçe Başkanı Murat Sever ise Sayın başkanım, ilk hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olmaktır. Daha sonraki milletvekilliği seçimi ve beş yıl sonraki belediye başkanlığı seçiminde Erdek'i kazanma sözü veriyorum” dedi.
UĞUR, BELEDİYEDE
Uğur, ardından belediyeye geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Genel Sekreteri Ali Osman Sali ve daire müdürleri ile birlikte burada, muhtarların sorun ve isteklerini dinledi. Bu toplantıda Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da Uğur'a bilgiler verdi. Toplantının ardından Artake Taş Restaurant'a verilen iftar yemeğinden sonra Uğur, Balıkesir'e döndü.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli