Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir yanlıştan döndü

Büyükşehir yanlıştan döndü

Su tüketmeyen aboneden ?Katı atık ücreti? alınmayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi artan şikayetlere duyarsız kalamadı. Büyükşehir Meclisi´nin aldığı karar ile bundan böyle su tüketimi olmayan mesken ve işyerinden katı atık (çöp toplama) bedeli tahsil edilmeyecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Aralık ayı üçüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığında yapıldı. Yoklama ve açılışın ardından meclis gündeminde yer alan komisyon raporları görüşülerek meclisin onayına sunuldu. Meclis toplantısında su abonesi olan fakat su kullanmayan abonelerden alınan ?Katı Atık Ücreti? konusu da görüşüldü. Toplantıd*a söz alan Tarife Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin, vatandaşların şikâyeti ve altı belediyenin önerisi ile konunun komisyonda görüşüldüğünü belirtti.

SU KULLANMAYAN ABONEYE ?KATI ATIK ÜCRETİ? YANSITILMAYACAK

İlçe belediyeleri tarafından belirlenen Katı Atık Ücreti´nin ilçe belediyelerine aktarılmak üzere su faturası ile tahsil edildiğini söyleyen Şahin, ?Su tüketimi olmadığı okuma döneminde su faturasında su tüketimi bedeli, Çevre Temizlik Vergisi, atık su bedeli olmamasına rağmen ?Katı Atık Ücreti´nin faturada yer alması hemşerilerimiz tarafından yoğun şikayete yol açtığı Komisyonumuzca gözlemlenmiştir. Keza su tüketimi olmayan bir mesken/işyerine katı atık (çöp) hizmeti verilmeyeceği, bu nedenle katı atık (çöp toplama) ücreti alınmaması adalet ve hakkaniyete uygun olacaktır. Bu itibarla su okuma döneminde su tüketimi olmayan mesken/işyerlerinden katı atık (çöp toplama) bedeli tahsil edilmemesi kararlaştırılmıştır? dedi.

Şahin´in açıklamasının ardından meclisin onayına sunulan komisyon raporu kabul edildi. 2017 yılından itibaren su kullanmayan abonelerden ?Katı Atık Ücreti? alınmayacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi´nin üçüncü birleşimine; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve daire başkanları katıldı.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false