Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Büyükşehir, toplu taşıma araçlarını yenilemeye kararlı

Büyükşehir, toplu taşıma araçlarını yenilemeye kararlı

Ayvalık´ta yeni toplu taşıma araçları törenle hizmete girdi.

Ayvalık´ta yeni toplu taşıma araçları törenle hizmete girdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, il genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermesi amacıyla başlattığı araç modernizasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık´taki toplu taşıma araçlarının yenilenmesine katkı sağladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Birlik Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası´yla birlikte aldıkları karar doğrultusunda ilk etapta Ayvalık´a kazandırılan 20 aracın hizmete başlama törenine katıldı.
Başkan Uğur, basın mensuplarına yaptığı açıklamada BASKİ´nin Ayvalık´ın susuz kalmaması için 12 milyon lira yatırım bedeliyle 17000 metre uzunluğundaki Ayvalık-Altınova hattına su borusu döşediğini söyledi.
Uğur: ?Araçlarımızı AB standartlarına çıkardık?
Ayvalık´a hizmet verecek toplu taşıma araçlarının engellilere uyumlu, klimalı, güvenlik kameralı, validatörlü ve konforlu hale getirilmesine katkı sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür eden Ayvalık Birlik Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Dilek Özden, ?Başkanımız Ahmet Edip Uğur´un girişimleri ve destekleri sonucunda araçlarımızı AB standartlarına çıkardık. Bugün 20 tane engellilere uyumlu, klimalı, güvenlik kameralı ve validatörlü aracımızı hizmete açıyoruz. Önümüzdeki dönemde 30 tane aracımız daha yenilenecek. Bu konforlu araçlarla hem vatandaşlarımıza hem de buraya gelen turistlere kaliteli hizmet vereceğiz.? dedi.
Ayvalık´a kazandırılan modern araçları ?Yeni Türkiye´nin araçları? olarak niteleyen Başkan Uğur, ? Ayvalık´ımıza kazandırdığımız yeni araçlar engellilere uyumlu, klimalı, validatörlü ve hepsinin içinde güvenlik kamerası bulunuyor. Hepsi Yeni Türkiye´nin yeni toplu taşıma araçları. Esnafımıza teşekkür ediyorum, büyük bir anlayış gösterdiler. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek için araçlarını modern hale getirdiler. Ayvalık´taki vatandaşlarımız ve buraya gelen turistler konforlu araçlarla ulaşımını sağlayacaklar. Ayvalık´ımıza ve Balıkesir´imize hayırlı uğurlu olsun? dedi.
Uğur, Sarımsaklı Plajı, Cundaport, Cunda´ya köprü, liman ve diğer projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Cunda´ya kazandıracakları köprüyle denizi temizlemeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Uğur, önümüzdeki yıldan itibaren turistlerin yeni köprüyü kullanarak Cunda´ya geçeceklerini kaydetti.
Uğur: ?Hortumları kestik Ayvalık´a suyu getirdik?
Ayvalık´ın su problemini çözmek için BASKİ´nin 12 milyon lira yatırım bedeliyle 17.000 metre uzunluğundaki Ayvalık- Altınova hattına su borusu döşeme çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Uğur, ?Ayvalık´a hizmete devam ediyoruz. BASKİ, şu anda 17 bin metre uzunluğundaki Ayvalık-Altınova hattına 12 milyon lira yatırım bedeliyle su borusu döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Ayvalık su sıkıntısı çekmeyecek. Yeni Türkiye´de hortumları kestik Ayvalık´a suyu getirdik? dedi.
Başkan Uğur, yeni araçların hizmete başlama töreni sonrasında modern ve donanımlı araçlarla Ayvalık kent merkezindeki deneme sürüşüne katıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli