Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Büyükşehir meclisinde hayvancılık tesislerine destek kararı çıktı

Büyükşehir meclisinde hayvancılık tesislerine destek kararı çıktı

Balıkesir´de hayvancılık tesislerine getirilen % 5´lik sınırın, yeni düzenlemeyle % 40 seviyesine çıkartılmasıyla birlikte Balıkesir hayvancılık yatırımlarının merkezi haline dönüşecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı birinci birleşimi Başkan Ahmet Edip Uğur´un başkanlığında gerçekleştirildi.
2016 yılının ilk meclis toplantısında 81´i gündem 9´u önerge olmak üzere 90 gündem maddesi görüşüldü. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un talimatıyla Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde yürütülen çalışma sonucunda 14 bin metrekare arazi üzerine yapılacak hayvancılık tesislerine getirilen % 5´lik sınır, yeni düzenlemeyle % 40 seviyesine çıkartıldı. Bu yasa değişikliğiyle birlikte Balıkesir´deki hayvancılık yatırımlarının merkezi haline getireceği belirtilirken, Başkan Uğur yasadaki düzenlemeyle birlikte yatırımların önündeki engellerinde kaldırıldığını vurguladı.
Balıkesir´e hayvancılık yatırımlarının önümüzdeki günlerde artacağını belirten Uğur, ?Balıkesir tarım ve hayvancılık kentidir. Balıkesir´de 600 bin büyükbaş hayvan, 1 milyon küçükbaş ve 32 milyon kanatlı hayvan var. Daha önce 1/100.000´lik planda hayvancılıkla ilgili yapılacak yatırımlarda % 5´lik bir alana yatırımcılar tesisini inşa edebiliyordu. Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığımızın yaptığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Bakanlığı düzeyinde yürütülen çalışmalar sonucunda en son alınan kararla 14 bin metrekare alanda % 40´ı hayvancılık tesisi için kullanabilecek. Yani 5 bin 600 metrekaresine hayvancılıkla ilgili tesis yapabilecek. 14 bin metrekare üzerinde ise % 25. Bundan sonra Balıkesir´de hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyenlerin önündeki engel kalkmış oldu. Bu Balıkesir´deki hayvancılığın teşviki açısından da çok önemlidir. Komisyon üyelerimize, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.? dedi.
Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ilk oturumunda yapılan oylamayla Mehmet Birol Şahin, Yusuf Demirbaş, Serdar Erçel, Fahri Konuk ve Levent Acartabak 2016 Yılı Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli