Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Büyükşehir Meclisinde Ayvalık´ın sorunlarını anlattı

Büyükşehir Meclisinde Ayvalık´ın sorunlarını anlattı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı´nda söz alarak, Ayvalık´ın sorunlarını dile getirdi.

Başkan Rahmi Gençer sözlerine, BBB BASKİ´nin sorumluğunda olan arıtmaların 8 aydır çalışmadığını anlatarak başladı.
Başkan Gençer ´´Ayvalık arıtması çalışmıyor kanalizasyonu arıtmadan denize boşaltıyor. Aynı şekilde Altınova´daki arıtmada çalışmıyor ve Uzun Göl´e akıyor. Yaşanan durumun gerçekten çok kötü olduğunu belirtmek istiyorum. Sarımsaklı yolumuz yapılıyor, bunun için teşekkür ediyorum. Ancak iki haftadır bu yolu kullanamıyoruz. Sezon hazırlığımız var ve şu an ve esnafımız İzmir- Çanakkale yolunu kullandığı için ciddi sıkıntılar çekmekte. Yolun biran önce açılmasını talep ediyorum.
Sivrisinek ve haşerelerle mücadelelere geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de geç başlandı. Başkanımız Uğur´un bu konuda ciddi paralar harcadığını biliyoruz. Yüklenici firmalardan hizmet alamadığımızı belirtmek istiyorum. Kanalizasyon ve Su arızaları sonucu 7-8 aydır çukurları kapanmayan yollarımız var. Asfalt, parke, granit taşların hepsinde de büyük sıkıntılar var. Defalarca BASKİ´ye yazılı ve sözlü bildirimlerde bulunduk. Ancak çözüm alamadık. Alt yapı hizmetleri sonucunda doğacak aksaklıkları yine BASKİ çözüme kavuşturmalıdır.
Bildiğiniz gibi Balıkesir´in birçok ilçesine olduğu gibi bize de doğalgaz geliyor diye bir yazı geldi. İstenildiği gibi meclis kararı alarak, bizde gelmesini istedik. Ancak açıklanan listede Ayvalık´a yer verilmedi. Ayvalık adının listeden neden çıkarıldığını öğrenmek istiyorum.
Biz Ayvalık´ta köpek bakım çiftliğimizde 500 köpek bakıyoruz. Çevre ilçelerden de bize bırakıldığı için sokaklarımızda çok fazla köpeğimiz var. Barınaktakilerin olmasa da sokaktakilerin bir kısmını almanızı talep ediyorum.? dedi.

Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı