Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir Bütçesi 750 milyon lira

Büyükşehir Bütçesi 750 milyon lira

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 2016 yılı bütçesi 750 milyon lira olarak bağlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı üçüncü oturumu Ahmet Edip Uğur başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ Genel Müdürlüğü ve 20 ilçe belediyesinin 2016 yılı mali bütçesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü´nün 2016 yılı performans raporu görüşüldü.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 2016 yılı mali bütçesi 750 milyon lira, BASKİ Genel Müdürlüğü´nün 2016 yılı mali bütçesi 370 milyon lira olarak mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca 20 ilçe belediyesinin toplam mali bütçesi 963 milyon 219 bin 377 lira olarak belirlendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı mali bütçesinin Balıkesir´e hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Ahmet Edip Uğur, belediyelerin İller Bankası´ndan daha fazla pay alması için Balıkesir´de üretim yapan sanayi kuruluşlarının vergilerini Balıkesir´e ödemesi gerektiğini belirtirken, Türkiye´deki tüm belediyelerin Denkleştirme Ödeneği talep ettiğini söyledi.
Balıkesir´deki 20 ilçe belediyesine de eşit yaklaştıklarını vurgulayan Başkan Uğur, Balıkesir il genelindeki arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Başkan Uğur, ?Arıtmalarla ilgili BASKİ, yıllardır yapılmayan işleri yapıyor. Körfez Bölgemizde arıtmayla ilgili sıkıntılar var. Arıtmalar var ama kapasiteleri yetmiyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Arıtma tesislerinin yapımı konusunda Dünya Bankası´na programa dahil olmayı planlamıştık ama çok uzun süreceğinden dolayı programdan çıktık. Bu işleri İller Bankası´ndan ve diğer kaynaklardan gelen bütçelerle yapmaya çalışacağız. Yağmur sularıyla ilgili kronikleşmiş bölgeler var. BASKİ bunları tespit edip ne gerekiyorsa onu yapacak. O yerlere önem vereceğiz. İlaçlamayı da yapıyoruz. İlçe belediyelerimiz kendi belediye meclislerinden geçirecekleri Çevre Temizlik Vergilerini biz Büyükşehir´de kabul edeceğiz. İnşallah daha büyük bütçelerde gerçekleştiririz. Balıkesir çok büyük bir il. 2015 yılında Fransa´da gittiğimiz MIPIM fuarında, sonrasındaki Gelişen Kentler Zirvesi ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumuyla Balıkesir´in reklamını gerçekleştirdik. Bunun etkilerini yatırımcıların Balıkesir´e olan ilgisiyle görmeye başlayacağız. Çok büyük yatırımlar Balıkesir´e geldiğinde artık parayı değil yatırımları konuşacağız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false