Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Büyükşehir Belediyesinin karla mücadelesi amansız sürüyor

Büyükşehir Belediyesinin karla mücadelesi amansız sürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir il genelinde etkisini gösteren kar yağışının sebep olduğu olumsuzlukları bertaraf etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

7/24 esasına göre çalışan ekipler kar yağışının etkili olduğu tüm ilçelerde mücadeleye devam ediyor. Yağışın etkilediği ilçelerde kapanan yollara anında mücadele eden ekipler, ulaşıma kapanan kırsal mahallelere de yol açma çalışmalarına devam ediyor. Dün akşamdan itibaren etkisini kaybeden kar yağışı nedeniyle yolları kapalı olan kırsal mahallelerde çalışmalar devam ederken, kent merkezilerinde de kar küreme ve tuzlama işlemlerini sürdürüyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yağışın etkili olduğu tüm il genelinde özverili bir şekilde çalıştığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yağışların Balıkesir´de etkisinin çok olduğunu belirtti. Balıkesir´in Ayvalık ilçesinin bile tarihinde görmediği kar yağışı altında kaldığını ifade eden Başkan Uğur, ?Balıkesir´in 20 ilçesi, 890 kırsal mahallesi ve merkezler dahil bundan etkilendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak biz kar yağışlarını da düşünerek, damperli kamyon, önünde sıyırıcısı ile tuz stokları, greyderlerimiz ve dozerlerimiz ile hazırlıklıydık. Kar mücadelemizi hem ilçe yollarında, hem de kırsal mahalle yollarında, hem de merkezde yaptık. İlçe belediyeleri de bu çalışmaları yapıyor? dedi.
Bandırma´nın Türkiye´de kar kalınlığı 92 santimetre olan ve en fazla kar yağışı alan ilçesi olduğunu söyleyen Başkan Uğur, ?Daha sonra kar kalınlığı bir metreyi geçti. Balıkesir´den Bandırma´ya 6 saatte ulaşabildik. Vatandaşlarımızda tedbirsiz yola çıktıklarından. Çoğunda zincir yok, çekme halatı yok, takoz yok. Bazıları araçlarına antifriz bile koymamış. Hal böyle olunca yolda tıkanmalar oldu maalesef. Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza yardım ettik. Antifriz olmayana antifriz koyduk, yolda kalanın arabasını ittik, yolları açtık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi büyük bir ekip ile Bandırma´ya gitti. BASKİ´siyle, Kent Estetiği´yle, Fen İşleriyle, İtfaiyesiyle, hatta Çevre Dairemizin ilaçlama araçlarımız bile görevdeydi. 24 saat görev yaptılar. Çalışmalarımız halen devam ediyor? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı